loader
bg-category
Soda Skat: Hvor mange liv kunne det spare?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Justin Sullivan / Getty Images

På trods af, hvor fristende pssst lyder, når vi åbner en kold iskoks, vi ved, at sodavand og andre sukkerholdige drikkevarer ikke er gode valg for vores helbred. De gør os syge. Og fedt.

Ikke kun er en 7,5 ounce Coke-en mini-version af deres standard 12 ounce størrelse-void af næringsværdi, den indeholder en kæmpestor 25 gram sukker (næsten alle de anbefalede daglige 26 gram til kvinder og 39 for mænd ifølge American Heart Association). Og hvis du tror, ​​at du drikker kun en mini-kan en dag ikke gør dig til en sodavandknude, selv der kan tilføje op til mere end 32.000 kalorier om året eller omkring ni ekstra pund!

Derfor tror en gruppe af videnskabsmænd nu, at opkrævning af forbrugere mere for deres sodavandring vil hjælpe os med at slå vores afhængighed, mens vi også slår hjertesygdom, diabetes og fedme og redder liv.

FORSKNINGSDEBAT: Vil en soda skat gøre os mager?

Forskere ved Columbia University og University of California, San Francisco analyserede for nylig den hypotetiske virkning af en landsdækkende skat på sodavand og gætte hvad de fandt? Så lidt som en øre pr. Ounce kunne reducere forbruget med 10-15 procent hos voksne i alderen 25-64 over en 10-årig periode. Det er nok til at gøre en mærkbar forskel i amerikansk sundhed, siger de.

I løbet af det næste årti kan denne skat forhindre 2,4 millioner tilfælde af diabetes, 95.000 hjertehændelser, 8.000 slagtilfælde og 26.000 for tidlige dødsfald. Og som om det ikke er nok at få os til at sidde op og lægge mærke til (mens vi lægger ned kostholdet), kan en sodavand også spare vores land mere end 17 mia. Dollars i medicinske omkostninger i løbet af de 10 år.

Mens alt det lyder mere end tiltalende, må vi undre os: Ville en yderligere otte til 24 cent per kan virkelig fraråde forbrugerne at ramme salgsautomaten?

Teorien er, at stigningen i prisen på sukkerholdige drikkevarer med en cent pr. Ounce vil reducere forbruget mellem 10 og 15 procent i løbet af et årti.

Men hvad med det psykologiske aspekt ved at afslutte sodavand? Hvis nogen er afhængig af sukker og koffein - som mange amerikanere er - ville det virkelig fungere?

QUIZ: Hvor meget sukker spiser du og drikker?

Forskerholdet mener, at prisen hæves med en øre pr. Ounce overalt på alle steder, hvor sodavand kan købes, vil få en stor nok indvirkning.

Forskerne vurderede effekten af ​​en punktafgift-en afgift rettet mod de sælgere, der lager sodavand til at købe. Til gengæld ville sælgerne hæve prislappen på din sodavand.

I modsætning til en moms, som du betaler på kasseapparatet, vil du se stigningen på prislappen, når du vælger produktet, en strategi, som de håber, vil være mere afskrækkende for købere.

Hvis en øre pr. Ounce kunne gøre dette meget godt, forestil dig, om det var et nikkel eller en dime pr. Ounce? Det ville få en langt større effekt, men mindre sandsynlighed for at få accept af lovgivere eller vælgerne.

Hvis du er afhængig af sukker og koffein, vil du være fristet til at give op for denne form for prisforhøjelse?

Hvis ja, få nogle tip fra Dr. Oz om, hvordan man kan slå afhængigheden om 28 dage.

DISKUTERE: Hvordan du føler dig om diæt

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære