loader
bg-category
Global Skønhed: Hammams hemmeligheder

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Som de fleste små drenge i den nordafrikanske land i Marokko voksede Kader Boufraine op med at betale et ugentligt besøg hos sin mor til kvarteret hammam i hans hjemby Marrakech.

Denne passage af passage - et must i den islamiske religion for at sikre fuldstændig renlighed før bønner - fandt sted inden for det offentlige badhus varme, dampende indretning og medførte to timers gnidning, skrubning, oliering og massering, alt udført som pr. en formel, der er forblevet uændret i århundreder, og det udfoldede sig da det nu udfolder sig til strømmen af ​​strømende vand og kvinders snak.

"De udvekslede livshistorier, de sladrede og talte om prisen på dagligvarer," siger Boufraine-grundlæggeren af ​​Hammam / Spa Les Bains de Marrakech. "Jeg gik med min mor til hammam indtil 9 eller 10. Så blev jeg for gammel til at gå med kvinderne, så jeg gik med min far."

Det var ikke så sjovt, tilføjer han, da "mændens tale ikke er så interessant." Men for mænd som for kvinder var hammamens sociale aspekt og er fortsat yderst vigtigt, og renhed til side er det en af ​​hovedårsagerne til, hvorfor Folk i lande som Marokko, Tyrkiet, Egypten og Syrien går stadig til hammer.

"Hammammet var epicenter for et kvarter," siger May Telmissany, lektor og direktør for den arabisk-canadiske studieforskningsgruppe ved Ottawa Universitet og forfatter til "The Cairns Last Hammams: A Disappearing Bathhouse Culture." var det perfekte sted for mænd at indgå forretningsaftaler, for kvinder at arrangere ægteskaber og familiefejder, hvis de eksisterede, at blive lagt til hvile.

Hammammet var også et af de første steder i Orienten, hvor du fandt et slags demokrati, der ikke eksisterede andre steder.

Inden i hammamet, "alle blev fjernet af deres tøj, du vidste ikke hvem der var rig, hvem var fattig, men du har alle de samme tjenester," siger Telmissany.

Men vigtigst af alt var hammamet og er stadig et sted at slappe af og slappe af, siger hun, et blidt oase af varme, tåge, marmorbundede værelser til at omgruppere og slippe af presset i hverdagen.

At holde en forsvindende tradition levendeHammamme, der dateres tilbage til middelalderen, da boliger ikke havde rindende vand, var også de steder, kvinder gik til til skønhedsbehandlinger og ritualer. Udover grundig rengøring og rensning i et hammam, ville kvinder benytte hudpleje, siger Telmissany, at de ville have deres hår olieret og vasket og få deres kropsdele vokset også.

Besøg et traditionelt hammam i dag betyder at gå igennem en proces, der går tilbage til det 10. og 11. århundrede. Det indebærer at gå gennem en række værelser, hver med en anden temperatur-varm, varm, regelmæssig og undervejs, bliver gnides, skrubbet, skyllet og olieret ved hjælp af de samme traditionelle produkter, der har været brugt i århundreder. Hammamprocessen og de anvendte produkter åbner porerne, fjerner lag med død hud, lukker porerne igen og hydrerer den nye hud. Slutresultatet: en dybtliggende ren og en uforlignelig glans og gnistre, der varer.

Desværre er det dog ikke nemt at finde den autentiske hammamoplevelse af yore, for gennem århundreder har de traditionelle hammam alle forsvundet mange steder, herunder Egypten og Tyrkiet, hvor flere moderne kurbade i stigende grad er blevet dagens orden.

Hammam derhjemme

Find tre traditionelle badehusprodukter her.

I dag siger Telmissany, at især de nordafrikanske nationer - Marokko og Algeriet - måske er de eneste steder, der har bevaret deres oprindelige hammamstrukturer og fortsat at opretholde traditionen, som det altid har været praktiseret.

"I Egypten var regeringen ikke opmærksom på hammerne, da moderniseringen skød rod, og i dag er mange af de gamle strukturer desværre overgået, slidt ned med alderen og tidenes forløb," siger hun. "I Marokko og Algeriet har de ikke blot moderniseret de gamle hammamme, men de har også bygget nye. Også i disse lande har Kasbah eller Medina - det kommercielle hjerte i en by - overlevet gennem århundrederne og til trods for modernisering. Hammammet er en integreret del af Medinaen, og det har også overlevet. "

Moderne hammam, traditionelle behandlingerLes Bains de Marrakech ligger i hjertet af Marrakech - sandsynligvis Marokkos mest farverige og livlige by - og kun få meter fra middelalderen. Det er en eksklusiv udgave af Boufraines barndomshammam, der bringer sammen alle de traditioner han voksede op i med en mere slank og moderne omgivelser.

"Jeg ønskede at genskabe den oplevelse, som jeg voksede op i i den traditionelle kvartershammam og følg den samme proces," siger han.

Denne proces begynder med anvendelsen af ​​"Savon Noir", en sort, sæbeagtig pasta fremstillet af macerated oliven, der er tilbage på kroppen i tre til fem minutter og derefter skrubbet af med en "Gant de Kessa", en exfolierende handske med loofah-lignende egenskaber.

"Dette fjerner al den døde hud," siger Boufraine. "Så skylles du og huden er klar til at modtage Rhassoul lermassen."

Rhassoul, der udvindes dybt i Marokkos Atlasberge, absorberer hudens urenheder og giver det rene og nye.Det blandes i en pasta med varmt vand, siger Boufraine, og nogle gange forbedres med rosenvand, der er kendt for sine antiinflammatoriske og rensende egenskaber.

Når Rhassoul er blevet skyllet, rehydreres huden med Arganolie og masseres i en time eller så, siger Boufraine.

"Vores forfædre forlod os denne metode til at skrubbe, rense, omstrukturere og reoxygenere vores skind," siger han, "og vi har holdt det i gang."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer