loader
bg-category
Spørg en forsker: Er der animalske produkter i min hudkrem?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Videnskabsmanden: Ni'Kita Wilson, YouBeauty Cosmetic Chemistry Expert

Svaret: Bestemmelse af om der er animalske biprodukter, egentlige animalske stoffer eller endog menneskelige produkter i dit ansigt pleje regime kan være så simpelt som at kontrollere ingredienslisten, men det kan blive vanskeligt til tider.Beeswax-nogle gange opført som sit latinske navn, Cera alba-Det er den første animalske ingrediens, der anvendes i hudplejeprodukter. Det fortykker cremer, så de ikke kommer ud løs og løbende, og bruges i højere doser i fugtgivende læbepalmer. Et andet biprodukt, der dukker op i fugtighedscreme, er honning eller "Mel."

Mindre almindeligt, men mere effektivt, er lanolin. En stor fugtighedscreme, det danner en inklusiv film over huden for at låse fugt i og hjælper huden med at føle sig smidig. Lanolin kommer fra får uld-det udskilles af talgkirtlen. Chancerne for at afhente et produkt med lanolin er mindre end en procent, men det skal være let at identificere på etiketten, hvis du gør det.

Det samme gælder for valleprotein eller kollagen. Whey protein, der anvendes i anti-aging produkter, hjælper med at fremme hudregenerering. (Det er dyrt, så du finder det ikke overalt.) Det er udvundet af komælk og er en blanding af peptider, der har vist sig at bidrage til at øge produktionen af ​​kollagen og andre proteiner, der hjælper hudstrukturen og elasticiteten. Hvis du bruger en fugtighedscreme med collagen allerede i det, er chancerne for, at det kommer fra en ko.

Nu, hvis du finder det uhyggeligt, dækker dine øjne: Et par hudplejefirmaer bruger humane celler i deres produkter. Du har måske hørt om et anti-aging system, der indeholder baby foreskin. Nå, rygterne er sande. Produktet (vi kiggede det op) er baseret på en blanding af vækstfaktorer og fibroblaster ekstraheret fra celler i en cellebank, der var oprindeligt høstet fra en snittet spids. Men siden da er det strengt petri-skål materiale.

Et andet produkt bruger celler, der stammer fra en prøve af føtal hud, som først blev anvendt medicinsk til helbredelse af brændepasienter, og blev senere vedtaget af hudplejeselskaber. Både føtal hud- og forhudscellederivater stimulerer produktionen af ​​collagen og andre proteiner i huden, ligesom vassleproteiner, men er angiveligt mere effektive. Hvis du vil tjekke, om et bestemt mærke bruger menneskelige produkter, vil du sandsynligvis ikke genkende det på etiketten. Kig på hjemmesiden, eller giv selskabet et opkald. Hvis du er veganer, eller hvis du bare ikke går i gnidende dyr noget på dit ansigt, har du mange muligheder. Hudplejevirksomheder bevæger sig mere og mere væk fra animalske produkter, ofte ved hjælp af vegetabilske eller syntetiske stoffer i stedet.

MERE PÅ SKINCARE INDHOLDSSTOFFER FRA vores portal

Ordliste for hudplejebetingelser

De mest kontroversielle kemikalier i kosmetik

Mitokondriel Anti-Aging Technology

Acne Ingredient Cheat Sheet

Din guide til rynkefyldstoffer

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære