loader
bg-category
Hvad er der med voksenacne?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Ligesom benopvarmere, bukser og bukser bukser, er acne formodede at være en fortid - som en fjern hukommelse du støder på efter at have revnet op på din gamle high school årbog. Eller så tænkte du. Sandheden er bumser forsvinder ikke magisk på din attende fødselsdag. Faktisk anslår en undersøgelse fra Journal of the American Academy of Dermatology, at over halvdelen af ​​voksne kvinder lider af acne, med menstruation, graviditet, overgangsalderen og orale præventionsmidler er de vigtigste syndere. "Hormonale ubalancer stimulerer produktionen af ​​talg", forklarer New York City-baserede dermatolog Francesca Fusco, M.D. "Sebum er en naturlig olie på din hud, der er beregnet til at fugtgøre, men det kan også blokere porerne."

MERE: Din bedste Body Skin Guide

Som om en plettet teint ikke var dårligt nok, er dine trediver og firser også dengang, du begynder at lægge mærke til de første tegn på aldring. Jeanine Downie, M.D., en hudlæge i Montclair, New Jersey, anslår at næsten 80 procent af hendes patienter lider af både acne og tegn på aldring. Er der ingen retfærdighed?

Den gode nyhed: Der er masser du kan gøre for at afskaffe denne irriterende bunke. Her er fire bedste praksis at huske på, når du forsøger at slippe af din hud begge bumser og rynker, plus kraftfulde produkter formuleret til at behandle begge.

1. Klem aldrig.

Ingen tvivl om, du har hørt denne før, men det gentager sig. Selvom det er fristende at hvide pupper og hudorme, kan overdreven pluk føre til ar og mærker på din hud (og husk, at aldrende hud tager længere tid at regenerere, så disse fortællinger, plukkede mærker vil sandsynligvis hænge i uger eller endda måneder) . "Popping spreder også bakterier fra fingrene til din hud, hvilket forårsager endnu flere bumser at danne", advarer New York-baserede hudlæge Craig Austin, M.D.

2.Pas på at tørre din hud ud.

Teenage acne akkumuleres omkring det olieagtige T-zoneområde (pande, næse og hage), så alkoholbaserede astringenter er en teenagers behandling af valg. I modsætning hertil er voksne acne-klynger langs kæbekanten (som ikke er typisk olieholdige), så du vil være væk fra den flaske Sea Breeze. "Hud bliver generelt tørre, når vi alder, så hårde eksfolierende og tørrende ingredienser, der findes i de fleste acnemedicin, er alt for aggressive", siger Fusco. Hun anbefaler at bruge en salicylsyrebaseret rengøringsmiddel (se vores produktvalg nedenfor) og for at undgå irritation, skal du holde dine produktnumre lave. "Du vil ikke bruge et ansigtsvask til fedtet hud og derefter lag en anti-aging medicin, der dybt exfoliates over toppen," tilføjer Fusco.

3. Undgå pore-clogging makeup.

Breakouts forårsaget af makeup er så almindelige, der er endda et navn til it-acne cosmetica. Hvis du lider af pletter, foreslår Linwood, New Jersey-baserede dermatolog Coyle Connolly, M.D. at vælge en non-comedogenic mineralbaseret makeup linje som Jane Iredale. "Disse produkter er oliefrie, så de ikke forværre acne, men tilbyder fuld dækning," siger Connolly. Og sørg for at vaske makeup børster hver uge for at befri dem af acne-forårsager bakterier, anbefaler Jennifer Peterson, M.D., en hudlæge i Houston, Texas. Fancy rengøringsmidler er ikke nødvendige: En blanding af vand og baby shampoo vil gøre kunsten.

MERE: Sådan sminkes du, når du træner

4. Må ikke springe solcreme.

Slathering på en tyk, cremet solcreme kan virke kontraintuitiv, men Peterson understreger, at solbeskyttelse skal være en vigtig del af dit daglige hudpleje regime for at forhindre både acne og rynker. "Solens stråler nedbryder kollagen, hvilket får linjer til at danne," forklarer hun. "De tørrer også din hud, der berører talgkirtlerne til at overkompensere ved at pumpe ud flere pore-tilstoppende olier og forårsage breakouts." Han anbefaler at bruge en letvægts formel designet til acne-udsat hud som Cetaphil DermaControl Oil Control Moisturizer, SPF 30.

Nu da du har et håndtag på det grundlæggende, så prøv disse acne- og rynke-clearing behandlinger på for størrelse.

QUIZ: Er din hud hud sund?

Kæmp tilbage med OTC produkter.

  • Brug en salicylsyre rengøringsmiddel. En 1 til 2 procent salicylsyrebaseret ansigtsvask er en bedre mulighed for tyndere, aldrende hud, siger Fusco. Denne ingrediens løsner død hud og olie fanget i dine porer. Prøv: Olay Total Effects 7-i-1 Anti-Aging Salicyl Acid Acne Cleanser, som kombinerer salicylsyre med eksfolierende mikroperler for at afsløre frisk, yngre hud.
  • Skift ting op, når det er nødvendigt. Hvis du bemærker, at huden bliver mere olieagtig i ugen, der fører op til din periode, opgraderer du til et produkt, der kombinerer den eksfolierende kraft af salicylsyre og glykolsyre, siger Austin. Hans Cane + Austin Acne Behandlingspuder indeholder 2 procent salicylsyre og 5 procent glykolsyre for at hjælpe med at fjerne olie og bekæmpe linjer.
  • Hydrater din hud. En stor fejl, som mange acne-lider gør, er at hoppe over fugtighedscreme, men det tror, ​​det vil forårsage en breakout, forklarer Jeffrey Dover, M.D., en hudlæge i Chestnut Hill, Massachusetts. Men disse meget ingredienser, der bekæmper acne og rynker, fjerner også fugt fra huden, så det er vigtigt at skære på en hydratiserende creme. Murad Anti-Aging Moisturizer SPF 20 indeholder hyaluronsyre, "et fugtighedsbevarende middel, der fælder og holder på fugt uden tilstopning af porer," siger Fusco.
  • Optag kraften i et serum. Facial serums leverer en koncentreret form af en bestemt aktiv ingrediens.Dover kan lide Neutrogena Ageless Intensives Anti Wrinkle Deep Wrinkle Serum, en blanding af retinol (for at øge celleomsætningen) og antioxidanter (for at afværge hudskadelige frie radikaler, der kan føre til kollagen nedbrydning).

MERE: Hudpleje til acne

Up ante med en receptstyrke behandling

  • Reach for retinoider. Guldstandarden for både bumser og rynker-retinoider er tilgængelig under mange forskellige mærker, herunder Retin-A eller Refissa med koncentrationer fra 0,025 til 0,1 procent. Denne farmaceutiske styrke vitamin A-derivat eksfolerer dybt hudens øverste lag, der øger celleomsætningen og frigør porerne. "Over tid stimulerer tretinoin kollagenproduktionen til at klumpe op fine linjer og rynker," tilføjer Fusco.

Se pletter køre med in-office procedurer

  • Dybt rense dine porer. Fusco's procedure for behandling af pletter og rynker er Isolaz, et vakuum- og bredbåndslyskombination, der renser porer og pletter, der forårsager bakterier.
  • Gå til en eksfolierende kemisk skræl. "Peels administreret af en hudlæge har en meget højere procentdel af salicylsyre eller glycolsyre end hvad du ville finde i et OTC-produkt," siger Connolly. "Når de udføres månedligt, hjælper de med at kaste det øverste lag af din hud for at minimere både acne og bøder." Omkostningerne varierer fra $ 75 til $ 125 per skræl. Diskuter din huds følsomhed med din læge for at bestemme hvilken syre der passer til dig.
  • Zap zits med en højteknologisk laser. Certificeret estetiker og laser specialist Michelle Moyer, ejer af Pulse Laser & Skincare Center i New York City, er en stor fan af SmoothBeam Laser. "Det dræber bakterier og krymper talgkirtler for at bremse olieproduktionen, samtidig med at huden hjælper med at producere mere kollagen," siger hun. Proceduren kan koste op til $ 500 pr. Behandling. Seks til otte behandlinger med mellemrum seks uger fra hinanden anbefales.

QUIZ: Er stress, der gør din hud værre?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære