loader
bg-category
Nogle lægemidler drejer grå hårbrunt

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Nå det er ikke noget vi hører om hver dag (eller nogensinde) - et studie udgivet af JAMA Dermatologi denne måned og oprindeligt rapporteret af Daglig post, afslører en forbløffende bivirkning af visse anti-cancer medicin: Patients grå hår blev uventet mørkt og ingen hårfarve overhovedet var involveret.

Undersøgelsen undersøgte 52 patienter med lungekræft, som blev gennemført af et forskergruppe ved det autonome universitet i Barcelona. Alle patienter blev behandlet med nye immunoterapidrug (Keytruda, Opdivo og Tecentriq), der virker forskelligt og har forskellige bivirkninger for at se, hvordan de ville reagere. Og til forskernes overraskelse, blandt de øvrige bivirkninger, der blev konstateret, blev 14 af patientens hår mørkt drastisk.

Dr. Noelia Rivera, en dermatolog ved Autonome Universitet i Barcelona, ​​sagde, at da det skete med den første patient, troede teamet, at det kunne være en isoleret sag, men da de bad om billeder af de andre patienter, der viste deres hårfarve før de begyndte lægemiddelbehandling, bemærkede de en tendens. Hos 13 patienter blev deres hår mørkt brunt eller sort, og i en patient blev det sort i pletter, men der er i øjeblikket ingen grund til at forklare, hvorfor dette skete. Se det selv her og her.

Dr. June Robinson, en nordvestlig universitets forskningsprofessor i dermatologi og redaktør af JAMA Dermatologi, forklarede, at resultaterne fortjener et dybere udseende, men det er alt for hurtigt at foreslå, at de kan føre til nye behandlinger for grå hår.

Også, som Dr. Rivera bemærkede, er det usikkert for sunde mennesker at tage disse stoffer for at forsøge at ændre pigmentet i deres hår, da de kan være farlige under disse omstændigheder. Desuden, hvis det faktisk bekræftes, at stofferne ændrer hårfarve, kan der udvikles et andet stof i fremtiden til behandling af gråt hår.

"Det er en fascinerende rapport - en af ​​de ting der kommer ud af det blå," sagde Dr. Robinson.

Vi har nået ud til de involverede lægemiddelvirksomheder for yderligere information, og vil opdatere dette indlæg, når vi hører tilbage.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære