loader
bg-category
Sådan behandles tørt hår

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Er dit hår kedeligt, føles som halm og mangler glans? Er det også uhåndterligt, er det nemt at klæde og er svært at stil? Hvis du har svaret ja på alle disse spørgsmål, har du tørt hår, en almindelig tilstand, der rammer mange kvinder (og mænd). Håndtering af tørt hår kan være en smerte, men når du forstår hvad der forårsager det, bliver håret så godt, at det ikke længere er så svært. 😉

Hvad forårsager tørt hår?

Tørt hår mangler fugt. Der er flere grunde til, at dette sker. Nogle mennesker kan have færre talgkirtler end normalt, eller deres kirtler må ikke producere nok talg, som er hårets naturlige fugtighedscreme. Desuden kan hårsækkene være beskadigede og porøse, så håret ikke er i stand til at opretholde tilstrækkelig fugtighed, hvilket får det til at blive tørt.

Overanvendelse af stylingværktøjer som blæretørrere, glattejern eller krøllejern, behandlinger som hårfarve eller perming, solskader, hyppig shampooing (især med hårde produkter) er alle faktorer, der kan beskadige håret ved at nedbryde fugt. Men tørt hår kan også skyldes nogle sygdomme eller ernæringsmæssige mangler.

Hvordan man behandler tørt hår

Behandling af tørt hår er muligt og kræver en dobbelt tilgang: du skal Hold dit hår godt fugtigt, samtidig med at du undgår dehydrerende aktiviteter det vil tørre hår endnu mere:

Vask ikke håret for ofte

Vask tørt hår for ofte, især hvis du bruger hårde produkter, gør kun tingene værre. Hvis du kan, skal du vaske håret hvert par dage (eller i det mindste hver anden dag) med lunkent vand og sørg for at bruge hårplejeprodukter designet til denne hårtype. Også tørt hår er meget skrøbeligt og bryder let, så skum let ved at bruge fingerspidserne (ikke dine negle!) Til at gnide hovedbunden.

Dårlige og gode shampoo ingredienser til tørt hår

Undgå shampooer, der indeholder hårde rengøringsmidler som Sodium Lauryl Sulfate og TEA-Lauryl Sulfate, der ikke kun kan fjerne snavs og produktopbygning fra dit hår, men også din naturlige olie (som holder håret fugtet) og irriterende ingredienser som pebermynteolie , Menthol og Spearmint. I stedet vælger du fugtgivende shampooer, der omfatter silikoner (som Dimethicone og Cyclopentasiloxane), fugtighedsbevarende midler (som glycerin, urinstof og sorbitol) eller blødgøringsmidler (som kokosolie, olivenolie, shea butter og aloe vera).

Tilstand, tilstand og dyb tilstand

Tørt hår har brug for fugt, så hver gang du vasker dit hår, er det vigtigt at påføre balsam efter shampoo for at genoprette det. Brug også en dybbehandlingsbehandling omkring to gange om ugen. Du kan også anvende olivenolie eller kokosolie, som har meget fugtighedsgivende egenskaber, til dit hår.

Undgå varmen

Brug af stylingværktøjer som blow-dryers og curling og straightening strygejern er bare beder om problemer, hvis du har tør luft. Selvfølgelig er det ikke altid muligt at undgå at bruge dem. Lad dit hår lufttørre, når du har chancen, men hvis du ikke har tid, skal du bare holde tørretumbleren langt væk fra hovedet og sætte det på lave niveauer. Hvad angår andre stylingværktøjer, skal du prøve at bruge dem kun til specielle lejligheder og i forbindelse med varmebeskyttelsesprodukter, der indeholder ingredienser som silikoner, der reducerer skaderne, der forårsager hår.

Børste mindre

Fordi tørt hår er tilbøjeligt til brud, skal det behandles med omhu. Bør håret for ofte, især når håret er vådt, forværrer kun ting: det knækker hår, som så falder ud. Børster børster er et godt valg for dem med tørt hår, fordi deres gummiagtige tips ikke trækker håret for meget. Husk også, at vådt hår er ekstremt skrøbeligt og delikat. Så, når dit hår er vådt, glem børster og vælg en kam i stedet.

Har du flere tips til at håndtere tørt hår?

Kilde:
http://www.flickr.com/photos/helga/ / CC BY-ND 2.0

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære