loader
bg-category
Dette er hvad inflammation virkelig gør for din hud

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Når du hører betegnelsen "betændelse", kan du måske tænke på rød, hævet hud, der er følsom over for kontakten. Men vidste du, at betændelse faktisk starter dybt ned i huden og kunne være grunden til, at din hud ser ældre ud end det egentlig er?

Betændelse er nummer-en årsag til for tidlig aldring udefra. Selvom betændelse er en nødvendig funktion - og det er faktisk sundt - for at beskytte kroppen mod infektioner og reparere det, når det er såret, er kronisk betændelse, hvad der kan forårsage mere skade end god for vores hud og krop. "Inflammation er kroppens måde at beskytte os mod invaderende bakterier og vira og reparere skader," siger New York dermatolog Adebola Dele-Michael, MD. "Vores legems hvide blodlegemer frigiver kemikalier, der fremmer inflammation som en måde at fjerne bakterier, virus og til at helbrede kroppen. I nogle tilfælde kan kroppens immunsystem blive overstimuleret eller kontinuerligt stimuleret til at producere inflammation. "

Du kan også lide: Videnskab siger Dette er grunden til at du ser ældre ud, end du virkelig er

Prospect, KY, dermatologen Tami Cassis, MD, siger, at når kroppen er kronisk betændt, kan det føre til langsigtede problemer som hjertesygdom, diabetes og endda tarmproblemer som Crohns sygdom.

Men når huden stadig lever i en betændt tilstand på grund af kost, overbelastning af sukker eller andre faktorer, bliver virkningerne tydelige på overfladen af ​​huden såvel som dybt under den. "Kronisk betændt hud kan føre til rosacea, nogle former for acne og for tidlig aldring, herunder fine linjer, rynker, psoriasis," siger Dr. Cassis. "Når huden er i denne nonstop-cyklus af betændelse, vil der efterhånden være en sammenbrud af kollagen og elastin, som vil vise fine linjer og rynker. Med rosacea ser vi inflammatoriske papler og pustler med en samlet rødme i huden. "

Så mens betændelse er en nødvendig komponent til hud, der virker ordentligt, kan for meget af det faktisk ødelægge kaos på din hud og gøre det sværere.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære