loader
bg-category
Ny undersøgelse afslører superfood, der hjælper med at holde dig skarp, som du alder

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Hvis du allerede indarbejder jordbær i din kost, er du inde for nogle gode nyheder. Vitamin C-pakket superfood hjælper ikke kun som en antioxidant for at øge immuniteten og bekæmpe frie radikaler, men som en ny undersøgelse viser, kan de også hjælpe med at forhindre mental aldring, aldersrelateret demens, Alzheimers sygdom og slagtilfælde.

Ifølge en nylig undersøgelse offentliggjort i Journals of Gerontology Series A, en naturlig forbindelse fundet i jordbær kaldet fisetin mindsker kognitiv degeneration og inflammation. Et hold af forskere fra Salk Institut for Biologiske Undersøgelser gennemførte en undersøgelse ved hjælp af to grupper af mus, der havde forældet tidligt. En gruppe fik en daglig dosis af fisetin med deres mad i syv måneder, mens den anden gruppe ikke var.

Du kan også lide: Videnskab lige bekræftet, at spise denne dessert til morgenmad kan gøre dig smartere

Forskerne udførte aktivitet og hukommelsestest på musene, mens de undersøgte stress, betændelse og niveauer af protein relateret til hjernefunktion. "Om 10 måneder var forskellene mellem disse to grupper slående," siger senior medarbejderforsker ved Salk og lederforfatter Pamela Maher. Gruppen af ​​mus, der ikke indtog fisetin, havde problemer med testene og forhøjede markører for stress og betændelse. De mus, der indtog fisetin dagligt, havde ikke disse samme vanskeligheder.

"Mus er ikke mennesker selvfølgelig, men der er nok ligheder, som vi mener, at fisetin garanterer et nærmere kig, ikke kun for potentielt at behandle sporadisk Alzheimers, men også for at reducere nogle af de kognitive effekter, der er forbundet med aldring, generelt", siger Maher, hvem håber at gennemføre en fremtidig undersøgelse med menneskelige deltagere for at bekræfte resultaterne. Men i mellemtiden kan vi tælle disse resultater som en anden grund til at have det godt at spise en stor skål jordbær.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer