loader
bg-category
Skal du bruge hydroquinon eller kojinsyre?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Så du har mørke pletter, men du har hørt, at hydroquinon er djævelen. Er der ikke noget mildere?

Kojic Acid kan være det. Men ... ville det ikke arbejde langsomt?

Ja, der er altid en handel. Derfor er du nødt til at få klarhed om, hvad der er vigtigst for dig, og hvilken hudlighter kan levere det til dig.

Her er nedgangen på Hydroquinon vs Kojic Acid: hvilken skal du vælge?

Hvad Heck er Hydroquinon?

Vidste du, at denne "djævel" er fundet i naturen? Hydroquinon forekommer naturligt i frugt, kaffe og endda øl. Det betragtes som guld standard til behandling af enhver form for misfarvning.

Hydroquinon virker på to måder: det hæmmer aktiviteten af ​​tyrosinase (enzymet der kontrollerer syntesen af ​​melanin) og øger cytotoksiciteten af ​​melanocytter (det dræber cellerne, der producerer melanin).

I modsætning til folkelig mening skaber det ikke kræft (phew!). Men det kan irritere huden og i sjældne tilfælde forårsage ogronose (giver huden en blålig farve). Ochronose er mere almindelig hos mennesker med mørk hud. Men det synes ikke at være forårsaget af hydroquinon alene (ellers vil alle, der bruger det, få det). Brug af hydroquinon med resorcinol eller uden solcreme synes at være de rigtige udløsere.

Bedste valg: Alpha Skin Care Dual Action Skin Lightener ($ 10,99) og Paula's Choice Modstå Triple-Action Dark Spot Eraser 7% AHA Lotion ($ 27,00)

Relaterede: Er hydroquinon en ven eller for hud?

Hvad Heck er Kojic Acid?

Kojinsyre fremstilles af svamp under gæringsprocessen af ​​ris i fremstillingen af ​​sake, den japanske risvin. Det hæmmer aktiviteten af ​​tyrosinase, enzymet der er ansvarlig for produktionen af ​​melanin.

Hud har tendens til at tolerere kojinsyre bedre. Det er mindre irriterende end hydroquinon, men kan stadig forårsage irritationer og allergier.

Bedste valg: Skinceuticals Photo Plus ($ 86,00)

Hydroquinon Vs Kojic Acid: Hvordan sammenligner de?

En undersøgelse fra 1996 testede virkningen af ​​to lignende formuleringer af glycolsyre / hydroquinon og glycolsyre / kojinsyre til melasma.

Patienter brugte cremen med hydroquinon på den ene side af ansigtet og cremen med kojinsyre på den anden side. Resultaterne?

  • 51% af patienterne svarede ligeligt på hydroquinon og kojinsyre
  • 28% af patienterne oplevede en mere dramatisk reduktion af pigmentet på kojinsyresiden
  • 21% havde en mere dramatisk forbedring med hydroquinonekremmen

Hydroquinon Vs Kojic Acid: Hvilken skal du bruge?

Jeg kan ikke give dig et klart snit svar. Som videnskaben påpegede, kan de fleste bruge begge dele. Men andre kan lide hydroquinon bedre end kojinsyre eller omvendt.

Problemet med hud er, at det er et levende organ, der berøres af så mange forskellige faktorer som genetik, miljø og liv. Videnskaben kan pege på dig, men du skal stadig eksperimentere for at finde ud af, hvad der virker bedst for dig.

Men videnskaben er tydelig på én ting: hydroquinon og kojinsyre fungerer bedst, når de bruges sammen. En undersøgelse fra 1999 sammenlignede effektiviteten af ​​en creme med 10% glycolsyre og 2% hydroquinon alene og med tilsætning af 2% kojinsyre.

Den første creme reducerede melasma hos 47,5% af patienterne. Men da kojinsyre blev tilsat til blandingen, reducerede cremen misfarvningen hos 60% af patienterne.

Fangsten? Bruges sammen, hydroquinon og kojinsyre er mere irriterende. Men rødmen og svinningen forsvinder normalt i den tredje uge.

Bundlinjen

Både hydroquinon og kojinsyre er effektive til behandling af hyperpigmentering. De arbejder endnu bedre, når de bruges sammen. Jeg anbefaler at du starter med kojinsyre, fordi det er lidt mildere, og hvis det ikke virker, skal du flytte til hydroquinon eller en kombination af dem.

Køb posten

Fungerer hydroquinon eller kojinsyre bedst for dig? Del din oplevelse i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære