loader
bg-category
Hvad betyder noncomedogenic?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Ville det ikke være godt, hvis du kunne se på et hudplejeprodukt og vide, om det vil tilstoppe dine porer eller ej?

Nå, du kan. Bare se efter noncomedogenic på etiketten.

Hvad dælen betyder noncomedogenic betyder?

En comedone er en bums.Comedone er deres videnskabelige navn. Pimple og zit er kun kælenavne.

Den følger det noncomedogenic er noget, der ikke tilstopper porer og giver dig bumser.

Noncomedogenic lavede sin debut på aknebekæmpende produkter, men markedsførere realiserede hurtigt sit potentiale og begyndte at pleje det overalt.

Er ikke-bekæmpede produkter sikrere?

Dette er den vanskelige del. Ingen ved præcis hvad der giver dig bumser eller ej.

Ja, vi har lister over komedogene ingredienser, men disse undersøgelser blev udført på kaniner. Mange forskere tror ikke på resultaterne gælder for mennesker.

Men selv når en ingrediens har et dokumenteret track record for at forlade bumser på for mange ansigter, betyder det ikke nødvendigvis, at det vil give alle en bums.

Uanset om du får en pimple eller ej, afhænger det også af koncentrationen og din hudtype. For eksempel kan kokosolie give olieagtig hud en dårlig breakout, men lad tør hud være helt fejlfri. For at komplicere tingene endnu mere, kan endda olieagtig hud overleve kokosolie uskadt, hvis kun få dråber af olien var til stede i cremen.

Med andre ord, noncomedogenic er ikke en 100% garanti, du får ikke bumser. Desuden kan ikke-komedogene produkter stadig have alkohol, æteriske olier og andre nastier, som kan irritere din hud eller tørre den ud.

Bundlinjen

Hvis du har acne, olieagtig eller pusteagtig hud, kan du søge efter noncomedogene produkter en god måde at starte din søgning på din næste HG. Men stop ikke der. Tag et kig på ingredienslisten for at sikre, at der ikke er nogen nasties i den.

Bruger du noncomedogenic produkter? Del din oplevelse i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære