loader
bg-category
Er det organisk? Sådan læses etiketterne

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Kosmetikvirksomheder bedazzle deres produkter og emballage med sæler, der proklamerer deres grønne legitimationsoplysninger. Da der ikke findes nogen organisation, der regulerer økologiske standarder inden for skønhedsindustrien, kan man i United States eller internatio- nalt holde op med de myriade akronymer, som gør dit hoved til at spinde.

MERE: Bruger du giftige kosmetik?

Vi er her for at hjælpe. Flip gennem galleriet for de sæler, du mest sandsynligt vil se på butikshylder, og præcis hvad de betyder.

1NSF / ANSI 305

Hvem er bag den: Det amerikanske National Standards Institute (ANSI) er en privat nonprofitorganisation, som koordinerer frivillig standardisering i USA. I dette tilfælde havde ANSI input fra repræsentanter for kosmetikindustrien, sundhedsmyndigheder, regulatorer, organiske programadministratorer, organiske produktforhandlere, og andre involverede i det økologiske produkter samfund.

Hvad det betyder: Den amerikanske nationale standard for produkter til personlig pleje verificerer, at alle materialer, processer, produktionskriterier og betingelser skal opfyldes for at kalde et produkt økologisk.

Læs mere

Det er specifikt for personlig plejeprodukter, der indeholder for det meste økologiske ingredienser (i modsætning til USDA Organic Seal, som håndterer produkter, der hævder at være 100 procent økologiske og endnu ikke certificerer kosmetik). I henhold til NSF / ANSI 305 skal produkter med et "fremstillet med organisk" mærkningskrav indeholde mindst 70 procent organisk indhold. Alle andre ingredienser skal have bestået en streng vettingproces af et videnskabeligt panel.

MERE:Din guide til naturlige dufter

2NSF / ANSI 305

Hvor skal man finde forseglingen: Avalon Organics har for nylig omformuleret alle sine produkter for at opfylde denne standard. Afbilledet her er deres C-vitamin forfriskende Cleansing Gel ($ 10,50, avalonorganics.com). Gelen indeholder aloe, citron og hvid te samt planteafledt vitamin C. Den NSF-godkendte version vil være tilgængelig i butikker og online i januar 2012 til en lidt højere pris ($ 12,50).

MERE: C-vitamin på din hud med kiwi!

3Ecocert

Hvem er bag den: Det er et inspektions- og certificeringsorgan etableret i Frankrig i 1991 af miljøvenlige agronomer. Målet er at fastsætte standarder for og certificere økologiske landbrugsprodukter.

Hvad det betyder: I 2002 udviklede Ecocert standarder for naturlig og økologisk kosmetik, idet det hedder, at ingredienser skal fornyes, og emballagen skal være biologisk nedbrydelig eller genanvendelig.

Læs mere

For den økologiske kosmetiske etiket skal mindst 95 procent af alle plantebaserede ingredienser (og 10 vægtprocent) være produkter af økologisk landbrug. Den naturlige kosmetiske etiket bekræfter 50 procent af ingredienserne er organiske (mindst 5 vægtprocent).

KOLONNE: Skønhedsprodukter: Hvornår skal du spare vs. Splurge

4Ecocert

Hvor skal man finde forseglingen: Physicians Formula Organic Wear Jumbo Lash Mascara ($ 9,95, hos apotek) indeholder følgende organiske ingredienser: tapiokastivelse, oliven, orangevand, risprotein, bivoks, aloe og agurk. Alle emballager - selv penslen - kan genbruges.

Absolution, en fransk hudpleje linje, der nu er tilgængelig i USA, bærer også Ecocert-mærket.

GALLERI: Tag ud for dit ansigt

5NPA

Hvem er bag den: Natural Products Association (NPA) er en non-profit, ikke-statslig organisation, der etablerede en national standard for naturlige plejeprodukter i 2008.

MERE: Gør-det-selv skønne opskrifter

Hvad det betyder: Et produkt mærket "naturligt" skal bestå af mindst 95 procent naturlige ingredienser.

Læs mere

Disse ingredienser bør ikke have nogen form for mistanke om menneskers sundhed. Der er ingen dyreforsøg under udvikling, og ingredienserne er bionedbrydelige og emballagen er miljømæssig følsom. Ingredienser skal komme fra vedvarende ressourcer uden olieforbindelser.

6NPA

Hvor finder man det: Alle produkterne fra Silken Earth makeup linned bærer forseglingen, herunder Aubrey Organics Silken Earth Body Shimmer ($ 24, Aubrey-organics.com).

MERE: Videnskaben om makeup

7USDA Organic

Hvem er bag den: USAs Department of Agriculture (USDA) og dets nationale økologiske program (NOP).

Hvad det betyder: Ifølge NOP-hjemmesiden sikrer "mærkningen, at fødevaren eller andet landbrugsprodukt er produceret ved hjælp af godkendte metoder, der integrerer kulturel, biologisk og mekanisk praksis, der fremmer ressourcecyklus, fremmer økologisk balance og bevarer biodiversitet. Syntetisk gødning, kloakslam, bestråling og genteknologi må ikke anvendes. "

Læs mere

Mærkaten er ikke designet til personlig plejeprodukter, men for de produkter, der indeholder landbrugsprodukter, har de kosmetiske retningslinjer. Hvis en etiket f.eks. Læser "100 procent økologisk", skal det være alle organisk hævede ingredienser, undtagen vand og salt (som ikke kan klassificeres som organisk eller ej). "Økologiske" produkter skal indeholde 95 procent organisk producerede ingredienser (undtagen vand og salt), og de resterende ingredienser skal være på en godkendt national liste. "Lavet med økologiske ingredienser," produkter skal have mindst 70 procent økologiske ingredienser, men må ikke vise forseglingen.

MERE:Skønhed versus verden

8USDA Organic

Hvor finder man det: Origins Organics Purifying Tonic 95% certificeret økologisk ($ 25, origins.com) indeholder økologisk lavendelalkohol for at rense porer og organisk eddike for at dræbe døde hudceller; Økologisk Willow Bark indeholder salicylsyre for at ødelægge træsko. Alle produkter fra John Masters Organics følger også USDA retningslinjer.

QUIZ: Hvor sundt er dit hår?

9Sjordforeningen

Hvem er bag den: En velgørenhed i Det Forenede Kongerige, der fremmer og udvikler bæredygtige tilgange til mad, landbrug og andre produkter.

Hvad det betyder: De har sammen med fire andre europæiske certificeringsorganer (BIDH i Tyskland, Ecocert Greenlife og Cosmebio i Frankrig og ICEA i Italien) udviklet Cosmetics Organic Standard (eller COSMOS-standarden) for at skabe globale standarder.

Læs mere

For at få denne certificering skal 95 procent af en produkts ingredienser være organisk. Hvis en ingrediens er tilgængelig organisk, skal den bruges. De resterende ingredienser skal opfylde strenge sundheds- og miljøstandarder.

MERE:Skønhedens mest kontroversielle kemikalier

10The Soil Association

Hvor finder man det: Lush Therapy Massage Bar ($ 9.95, lush.com) indeholder kun økologiske ingredienser, herunder lavendelolie (til aflastning af stress) og Neroli-olier (en yummy ildelugtende spænding og angstlidelse sagde at øge omsætningen), der alle er certificeret af The Soils Association. Du vil dog ikke se forseglingen på emballagen. Dette er en af ​​over 50 procent af Lush produkter, som sælges "nøgne", dvs. uden emballage.

MERE: Vask op, den rigtige måde

11Natrue

Hvem er bag den: En brusselbaseret international nonprofitorganisation "for at fremme og beskytte naturlige skønheds- og hudplejeprodukter", der blev grundlagt i 2007 af flere europæiske beslutningstagere af naturlig og økologisk kosmetik.

Hvad det betyder: Mærket sikrer, at et produkt er fremstillet med naturlige og økologiske ingredienser ved hjælp af "bløde" fremstillingsprocesser og miljøvenlige metoder.

Læs mere

Dette betyder ingen syntetiske dufte eller farver, petroleumderivater, siliconer, genetisk modificerede ingredienser eller dyreforsøg. De certificerer til tre niveauer: naturlig kosmetik, "naturlig kosmetik med økologisk del" og økologisk kosmetik.

MERE: Hvad er Hype Over Organic Feminine Products?

12Natrue

Hvor finder man det: ($ 28, usa.weleda.com) indeholder hudforyngende naturlige antioxidanter.

Burt's Bees er også medlem af Natrue.

QUIZ: Hvor sundt er din hud?

13California Organic

Hvem er bag den: Staten Californien bestået The California Organic Products Act fra 2003.

Hvad det betyder: Handlingen forbyder detailsalg af ethvert kosmetisk produkt mærket "organisk", medmindre dette produkt (eksklusive vand) har et minimum af 70 procent organisk indhold.

MERE: Ikke-giftig neglelak Guide

14California Organic

Hvor finder man det: Juice Beauty Green Apple Age Defy Moisturizer ($ 45, juicebeauty.com) indeholder en 100 procent økologisk bas med over 60 aktive økologiske ingredienser.

MERE: Vejrbestandig din hudpleje

15BDIH

Hvem er bag den: Tysklands sammenslutning af industrier og handelsvirksomheder for lægemidler, sundhedsprodukter, kosttilskud og personlig plejeprodukter (BDIH) skabte en sæl i 1996 for at opstille strenge retningslinjer for fremstilling af naturlig kosmetik.

Hvad det betyder: Plantebaserede ingredienser skal anskaffes ansvarligt, fremstillingsprocesser skal være økologisk ansvarlige, og der er ingen dyreforsøg.

Læs mere

Syntetiske farvestoffer og dufte, silikoner og olieprodukter er ikke tilladt. Alle konserveringsmidler skal være miljøvenlige.

Hvor finder man det: Aubrey Organics viser denne forsegling på sine europæiske produktmærker.

MERE: Hvordan virker Biotech Hudpleje?

16Cosmebio

Hvem er bag den: Det blev oprettet i 2002 i samarbejde med ti europæiske kosmetiske laboratorier, der er forpligtet til en økologisk og naturlig kosmetikindustri. Gruppen omfatter nu ca. 350 virksomheder i Frankrig og i udlandet, herunder kosmetiklaboratorier, distributører, kontraktfabrikanter og råmaterialeleverandører.

Læs mere

Hvad det betyder: Bio-mærket betyder, at indholdet er mindst 95 procent naturlige ingredienser eller afledt af naturlige kilder, mindst 95 procent af planteingredienserne blev produceret af økologisk landbrug, og mindst 10 procent af det samlede produkt blev også økologisk opdrættet (dette giver mulighed for vandindhold, der ikke kan certificeres økologisk). Miljømærket betyder, at et produkt har mindst 95 procent naturlige ingredienser, 50 procent organiske plantebestanddele og 5 procent organisk totalindhold.

MERE: De fleste kosmetik må ikke kalde op gluten

17Oasis

Hvem er bag den: Det er en 501 (c) 6 Gensidig Benefit Trade Association med et medlemskab sammensat af kosmetik virksomheder, producenter og andre branchens ledere.

KOLONNE: Stor hud er lige så nem som ABC

Hvad det betyder: Seglet certificerer produkter til to niveauer: økologisk og "lavet med økologisk." Sidstnævnte indeholder mindst 70 procent organisk indhold med kriterier for de resterende ingredienser. Økologisk kræves 90 procent økologiske ingredienser fra januar 2010 og vil skifte til 95 procent i 2012.

Hvor finder man det: Aveda er medlem.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer