loader
bg-category
5 ting dine øjne siger om dit helbred

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Øjne siges at være vinduerne til sjælen, men kunne de også være et mini-preview af dit helbred? Kort svar-ja. Nogle medicinske tilstande som leversygdom og højt kolesterol kan ses ved blot at se i et spejl. Så vi tappede Largo, FL, oculoplastic kirurg Jasmine Mohadjer, MD, til de tegn, dine øjne måske sender dig om dit helbred - og hvornår man ved, at det er tid til at ramme lægens kontor.

Bulging Eyes

"Hyperthyroidisme kan først diagnosticeres på grund af øjenforandringer," advarer Dr. Mohadjer. "Patienter kan mærke hævelse af deres øjenlåg, udbulning af øjet, og deres øjenlåg kan åbne for vidt," forklarer hun. Også ifølge Dr. Mohadjer kan mange typer af kræftformer metastasere til omløbet i øjet og præsentere sig som bulende øjne, så dette er ikke et symptom, der nogensinde skal overses.

Indskud der ligner hudmærker på øjenlåg

"Nogle patienter vil have indskud af kolesterol på de øvre, nedre og indre hjørner af deres øjenlåg, der hedder Xanthelasma, hvilket kan tyde på højt kolesteroltal," siger D. Mohadjer. "Den eneste kur er excision, men de kan komme igen."

Gule øjne

"Du kan få gulsot eller gulning af øjnene, hvilket normalt er et meget sent tegn på leversygdom," forklarer Dr. Mohadjer, og gentager, at dette symptom bør bringes til orientering for både din øjenlæge og din praktiserende læge.

Fremtrædende blodfartøjer

"Enhver person med diabeteshistorie skal have en øjenprøve for at se efter unormale blodkar eller blødninger i øjets bagside. Hvis det er ubehandlet, kan det føre til blindhed - det er faktisk en af ​​de førende årsager til blindhed i Amerika, "udbryder Dr. Mohadjer. Selvom du ikke nødvendigvis kan se dette på egen hånd, kan en simpel øjenundersøgelse registrere symptomerne, så din øjenlæge kan henvise dig til en specialist.

Røde, smertefulde øjne

"Kontakter er den vigtigste årsag til hornhindeår, som kan føre til ardannelse, synstab og i sidste ende synsforstyrrelser, hvis de ikke behandles," siger Dr. Mohadjer. "For at undgå dette er gode hygiejnevaner vigtige. Kontaktpersoner anbefales normalt ikke til overnatning og hvis øjet bliver rødt, smertefuldt eller irriteret (hvilket indikerer hornhindeår), skal kontakten fjernes, og du skal have en øjenundersøgelse." For at undgå noget som dette sker for dig, skal du investere i kontakter, der holder optimalt hydratniveau til enhver tid. En god mulighed er at være Acuvue Vita-kontaktlinserne, som giver maksimal komfort i en hel måned.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære