loader
bg-category
Hvad er det bedste fundament til min hudtype?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Nøglen til fejlfri hud? Fundament. Det kan endda ud skintonen, skjule pletter og misfarvninger og give din hud et glat og naturligt udseende. Men for et naturligt udseende er det ikke nok at vælge den rigtige skygge af fundamentet. Du skal også vælge den rigtige formel til din hudtype. Brug den forkerte, og det vil bare understrege enhver ufuldkommenhed og endda forårsage breakouts!

Men med så mange typer fundament på markedet, hvordan vælger du det bedste til dine behov? Her er en lille guide til at hjælpe dig:

Bedst til normal, tør og kombineret hud: flydende fundament

Den mest populære type foundation (og min favorit), flydende fundament er meget alsidigt. Dækningen kan variere fra ren til fuld afhængigt af formlen, som også indeholder fugtighedsgivende ingredienser, samt silikoner, der hjælper med at udfylde fine linjer og rynker og give huden et glattere udseende. På grund af dette er det et godt valg for folk med normal, tør eller kombineret hud. De med fedtet hud kan i stedet finde flydende fundamenter (medmindre de er oliefrie) for rige og dugne. Denne type fundament kan let anvendes enten med en pensel, en svamp eller fingre.

Bedst til modent hud: flødefundament

Creamfundamente har en mere cremer og tungere konsistens end flydende fundamenter og giver medium til fuld dækning, som er meget langvarig. Denne type fundament anvendes bedst med en fugtig svamp og en let hånd for at undgå et kaket og unaturligt udseende. Det er mest velegnet til moden hud, men fungerer også godt for dem med tør hud, der har brug for en tung dækning. I stedet kan de ofte føle sig for fedtede og endda forårsage breakouts på olierige hudtyper. Kun creme-til-pulverfundamente, som ikke skal indstilles med pulver, kan bruges af dem med let fedtet hud.

Bedst til rejse: stift fundament

Stiftfundamente er creme-til-pulverfundamenter i stokform, hvilket gør dem meget nemme at rejse med. På grund af deres meget tykke konsistens kan de fordoble sig som skjulere, men kan føle sig tunge og ubehagelige på huden. De kan anvendes med enten en svamp eller en pensel, men du skal være meget hurtig ved at blande, fordi de har tendens til at sætte meget hurtigt. Damer med fedtet hud bør undgå pindfundamente, fordi de kan tilstoppe porer og forårsage breakouts, mens alle andre måske kun vil bruge dem til rejser. De er normalt for tungt til daglig brug.

Bedst til tør og moden hud: mousse foundation

Mousse fundamenter er flydende makeup med luft pisket ind, hvilket giver dem en lettere tekstur. Bedst anvendt med fingre, denne type fundament kan bruges af alle hudtyper, men er specielt ideel til damer med tør eller moden hud på grund af dets evne til at gå glat uden at klare eller slå sig ned i fine linjer.

Bedst til klar hud: tonet fugtighedscreme

Tonede fugtighedscreme er et kryds mellem en fugtighedscreme og et fundament. Helt hydraterende, de giver en meget let dækning, der er nok bare til at udjævne skinnet men vundet. Dækker ikke eventuelle pletter eller alvorlige ufuldkommenheder, hvilket gør dem egnede kun til dem, hvis hud er næsten fejlfri til at begynde med. De arbejder for de fleste hudtyper, men kan ofte være for rige for dem med olieagtig hud.

Bedst til olieagtig hud: trykt pulver fundament

Pressede pulverfundamenter pakkes i rejsevennlige kompakter, som pressede pulvere, men giver mere dækning og varer længere på huden. De kan påføres med enten en børste til en sheerer dækning eller en svamp til medium til fuld dækning, men altid kræver en let hånd, eller de vil se kage og unaturlige. Pulvere har absorberende egenskaber, som kan reducere glans. Dette gør dem velegnede til pige med olieagtig hud, som dog skal være forsigtig, når man vælger den rigtige skygge. Pigmenterne i pulverfundament kan faktisk ændre farve og oxidere, når de blandes med overskydende olie. Damer med tør hud skal i stedet undgå pulverfundamenter, da de tørrer deres hud ud.

Bedst til følsom hud: mineral foundation

De fleste mineralfundamenter er simpelthen pressede pulverfundamenter i løs form, hvilket gør dem roligere at bruge og vanskelige at rejse med. Imidlertid er rene mineralfundamenter (dvs. fonde, der kun indeholder en flok mineraler, og ingen af ​​olierne, silikoner, konserveringsmidler og andre ingredienser, der findes i traditionel makeup) gør dem velegnede til personer med følsom hud, da de er mindre tilbøjelige til at forårsage irritation ( men undgå dem med vismuthoxychlorid, som er et almindeligt allergen). Rene mineralfundamente giver fremragende, men naturligt udseende, dækning, men vælger nuance grundigt, fordi de kan oxideres. De kan også tørre på tør hud. De anvendes bedst med en kabuki børste.

Hvad er din foretrukne type fundament?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer