loader
bg-category
Sådan dekrypterer du solcreme etiketter

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Jeg ved det ved jeg. Sommeren er officielt forbi, så hvorfor snakke om solcreme? Er det ikke tid til at gemme det væk, ikke?

Nix. Disse nasty UV stråler er til stede hele året rundt. Hvis du sætter din solcreme væk nu, vil de skade din hud i de næste ni måneder.

Men du kan ikke bruge bare solcreme. Du har brug for et mærket "bredt spektrum".

Bred hvad? Hvad betyder det? Og mens vi er i det, hvad med vandtæt, de små stjerner på flasken og alle de mystiske ord stemplet på etiketten?

Solcreme lingo kan være så forvirrende! Her er en lille guide, der hjælper dig med at dechifrere det:

Bredspektret: en solcreme, der beskytter mod UVA og UVB spektret. Desværre gør ikke alle det. Som vi kort vil se nedenfor, refererer SPF kun til UVB-stråler, så kontroller altid etiketten for at sikre, at din solcreme også indeholder UVA-filtre.

Kemisk solcreme: en type solcreme, der indeholder syntetiske solcreme midler, såsom avobenzon, oxybenzone og mexoryl. Det virker ved at absorbere UV-lys og omdanne det til en mindre skadelig form for energi, varme.

PA: Antal beskyttelser mod UVA-stråler. Jo flere plustegn følger bogstavene PA, desto højere er beskyttelsen.

Fysisk solcreme: en type solcreme, der indeholder fysiske solcrememidler, dvs. titandioxid og / eller zinkoxid, to hvide mineraler. Det virker ved at skabe et skjold på huden, der afspejler UV stråler væk fra det. Mildere og mindre tilbøjelige til at forårsage irritation end kemiske solcreme, fysiske kan dog undertiden efterlade en usammenhængende hvidstøbning bagved.

Plus tegn: når plustegnet følger SPF-nummeret betyder det "mere end". For eksempel hedder australske regler, at en solcreme mærket 50+, skal "give mindst SPF60 i test".

SPF: kort for solbeskyttelsesfaktor. Det gælder kun for UVB stråler og bestemmer kun den tid, du kan blive i solen uden at få solbrænding. Det beregnes ved at måle brændhastigheden på ubeskyttet hud.

UVA stråler: UVA stråler udsender langbølge ultraviolet stråling. De er til stede hver dag (uanset om vejret er godt eller ej), fra det øjeblik solen kommer op, når den går ned og kan trænge gennem vinduer og skyer. UV stråler forårsager for tidlig aldring og øger risikoen for udvikling af hudkræft.

UVB stråler: UVB stråler udsender medium bølge ultraviolet stråling. De er stærkere mellem kl. 10 og kl. 4, og kan i modsætning til UV-stråler ikke passere gennem skyer eller vinduer. Men det betyder ikke, at de er mindre farlige. UVB stråler er ansvarlige for solskoldning og kan også forårsage hudkræft.

Stjerner: ifølge den britiske sammenslutning af dermatologer "ligger stjernerne fra 0 til 5 og angiver den procentdel af UVA-stråling, der absorberes af solcreme i forhold til UVB, med andre ord forholdet mellem beskyttelsesniveauet fra UVA-beskyttelsen og UVB beskyttelse. Vær opmærksom på, at hvis du vælger en lav SPF, kan den stadig have et højt niveau af stjerner, ikke fordi det giver masser af UVA-beskyttelse, men fordi forholdet mellem UVA og UVB-beskyttelsen er omtrent det samme. "

sunblock: fysiske solcreme der blokerer for UV-stråler. Udtrykket er for nylig blevet forbudt af FDA, fordi det kunne få forbrugerne til at tro på, at det ville blokere alle UV-stråler, men intet produkt kan gøre det. En meget lille mængde UV-stråler (normalt mellem 1 og 5%) klarer altid at nå frem til huden.

Solcreme: et produkt formuleret til at beskytte huden mod de skadelige UV-stråler.

Vandtæt: en solcreme, der bevarer sin effektivitet til at forhindre solbrændinger (men ikke for tidlig aldring) efter svømning eller sved i en vis mængde tid (enten 40 eller 80 minutter). Vandtæt kan ikke bruges længere i USA, fordi ifølge FDA overholder vilkårene effektiviteten af ​​den beskyttelse, der leveres af solcreme, og dermed forbruger forbrugerne en falsk følelse af sikkerhed.

Kender du andre solbeskyttelsesvilkår, som jeg ikke har nævnt i dette indlæg? Del det i kommentarerne, og jeg tilføjer det til listen. 🙂

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer