loader
bg-category
Sove "skønhed"

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Thinkstock

Sleeping Beauty var på noget. Det viser sig, at din billet til sundere, yngre hud kan ligge mellem arkene i stedet for på hylden på dit medicinskab.

Mens du er i søvn, er din krop hård på arbejde, og reparationer som byggearbejdere på nightshift. For eksempel, når du er i dyb søvn, vokser menneskelig væksthormonproduktion. Din normale frigivelse af dette hormon spiller en central rolle i helbredelse af celler og væv i hele kroppen, herunder din hud.

Ikke nok søvn (og ifølge centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse har en anslået 50-70 millioner amerikanske voksne en søvn eller vævningsforstyrrelse) nedskæringer, som afgørende reparationstid kort, hvilket kan forårsage kaos på din hud. Fine linjer bliver mere fremtrædende, mørke cirkler optager og din hud bliver blege, kedelig og sløv.

At få nok vitamin Z får dig til at virke mere attraktivt - som en omvendt øl-beskyttelsesbriller effekt. I en undersøgelse vurderede folk fotografier baseret på attraktivitet, og om enkeltpersonerne i billederne så sunde eller usunde såvel som trætte eller ikke trætte. Ansigterne hos søvnberettigede deltagere blev bedømt som mindre sunde, mindre attraktive og mere trætte sammenlignet med hvornår de var velopholdte.

Så hvordan påvirker din hvile præcist dit udseende? "Flere teorier eksisterer", forklarer John Axelsson, lektor ved instituttet for klinisk neurovidenskab ved Karolinska Institutet i Stockholm, Sverige, der medforfattere studiet om søvn og udseende. "Søvn kan faktisk påvirke huden ved at reducere dens evne til at genvinde ordentligt, eller søvnløshed kan påvirke muskeltonen, hvilket resulterer i et lidt mindre attraktivt udseende."

STUDIEN FORKLARET: Søvn øger skønheden

Når du ofrer slummer, reducerer du hudbarriens evne - også kendt som stratum corneum eller det yderste lag af huden - for at komme sig ud af den daglige skade, den varer. Det er problematisk, fordi stratum corneum spiller to vigtige roller når det kommer til sund hud: Den låses i fugt og forhindrer fremmede mikroorganismer i at komme ind. Celler der udgør stratum corneum indeholder keratin, som er et protein, som holder huden hydreret af forhindre vand i at fordampe.

Ikke nok søvn påvirker hudbarrierenes evne til at udføre sit arbejde og kan føre til dehydrering, hvilket igen gør de fine linjer mere synlige. "Fugt hjælper plumper op i din hud - det blæser ud af dine rynker", siger Robin Ashinoff, M.D., direktør for kosmetisk dermatologi ved Hackensack University Medical Center i New Jersey. "Din hud drypper mere, fordi du ikke har den plumpness. Du har deflateret ballonen. "

Dehydrering kan også udløse de klassiske tegn på søvnmangel-mørke cirkler. Det er fordi der er mindre væske til at skjule de blå blodkar, der ligger lige under dine øjne. Disse blodkar bliver mere synlige på overfladen og viser sig som mørke, under øjne cirkler. "Generelt ser du også lysere ud, fordi blodkarrene i dit ansigt ikke er så fulde," siger Dr. Ashinoff. Ud over alt det, "Når du sover, er det en regenerativ tid, så hvis huden ikke har en chance for at vende om, har du døde færdighedsceller, der sidder på toppen, hvilket får huden til at se kedelig ud."

MERE: Hvor meget søvn har du virkelig brug for?

En svækket hudbarriere kan forlade dig mere sårbar over for fremmede mikroorganismer. Tænk på stratum corneum som bouncer til en eksklusiv natklub med omhyggeligt at vælge og vælge hvem der skal komme ind. Utilstrækkelig tid i sækken gør ham mindre diskriminerende om, hvem der kommer ind i klubben, hvorfor en kompromitteret hudbarriere er forbundet med inflammatorisk hud tilstande, såsom atopisk dermatitis, eksem og psoriasis.

Dit immunsystem bliver også kompromitteret, når du går glip af at få nok hvile. Men det forlader ikke kun dig mere sårbar overfor sygdom. Disse ændringer i immunresponset kan også påvirke kollagenproduktionen. Og kollagen hjælper dig med at opretholde et ungdommeligt udseende ved at fungere som stilladser - holder huden op, så den ikke rynker og slynger. Dertil kommer, at når du er træt, er dine muskler, herunder ansigtsmidler, mere tilbøjelige til at spændes op, hvilket kan forværre dine nuværende rynker og bringe mere fine linjer og rynker over tid.

Hvad derudover ikke at få nok z's kan bringe på breakouts. "Mangel på søvn korrelerer med fysiologisk stress", forklarer hudlægen Neal Schultz, MD, medforfatter af "Det handler ikke kun om rynker: En Park Avenue Dermatologes Program for Smuk Hud-på kun fire minutter om dagen." Niveauer af kortisol-den stress hormon, der bryder ned hudceller og er forbundet med acne-også spike, når du går glip af en meget tiltrængt pude tid.

BEAUTY AHA: Sove otte timer for at blive sund og glad

Når du taler om puder, kan din sovende stilling også lægge en krympe i din hud. "Hvis du sover på din side eller forside, snarere end din ryg, er det som om du foldes over din hud - medmindre det er vedvarende pres," siger Dr. Schultz."Det bryder kollagenet, som kan give dig rynker og gør din hud seig." Sove på ryggen hjælper med at forhindre, at fine linjer bliver ætset i din hud natten over. Men hvis du ikke kan sove tilbøjelig, så prøv at glide på silke eller satin pudebetræk i stedet, som er mere tilgivende og ikke slæber på din hud og forårsager fine linjer.

Bundlinjen: "Sleep er kroppens naturlige skønhedsbehandling", siger Axelsson. I stedet for at shelling ud penge på dyre cremer eller stole stærkt på concealer og kaffe, så prøv at trække en sovende skønhed og få en fuld natsøvn i stedet.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære