loader
bg-category
The Female Head-kjoler af 1776

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

I 1770'erne nåede kvindernes hår ekstraordinære højder. Ved hjælp af en klæbrig pomade blev lag på lag af hestehår fastgjort til naturligt hår for at skabe store tårne, der kunne nå op til 3 meter høj! Og sådan var det ikke mærkeligt nok, så blev frisøren dekoreret med fjer, perler og alle slags smykker, herunder skibe i fuld sejl!

Forestil dig hvor svært det måtte have været at gå med alle de ting, der sad op på hovedet! Og det var umuligt at køre komfortabelt i en vogn. Faktisk blev kvinder tvunget til at sidde på vognens gulv for ikke at ødelægge deres omhyggeligt indrettede frisurer, hvilket krævede timer og mere end en frisør til at skabe!

Denne skøre måde blev latterliggjort af tidernes magasiner, som denne indgang i Dagsbogen: Et udvalg af populære antikviteter i forbindelse med kalenderen, herunder Anecdote, Biography & History, Curiosities of Literature og Oddities of Human Life and Character, bind 2 forklarer:

Den kvindelige hovedkjole af 1776

Den 12. juli 1776 optrådte Samuel Foote på Haymarket-teatret i Lady Pentweazles karakter, iført en af ​​de enorme kvindelige hovedkjole, der nu var moderigtige - ikke noget som sandsynligvis betyder noget så alvorligt som reformen af ​​en absurditet, men kun for at rejse et grin og bringe et publikum til sit legehus. Kjoleen angives at have været fast, fuld af fjer med en ekstravagant størrelse; den udvidede en gård bred; og hele stoffet af fjer, hår og uld slap af hovedet, da han forlod scenen.

King George og Queen Charlotte, der var til stede, lo hjerteligt på udstillingen; og hendes majestæt, iført en elegant og bliver hovedbeklædning, gav en meget passende beskyldning mod den absurditet, som skuespilleren havde satiriseret. Der er talrige repræsentationer, der skal imødekommes i modebøger og beskrivelser i forskellige slags bøger, af denne tids hovedkjole. Nogle gange var det bemærkelsesværdigt simpelthen for dets enorme højde; en høje pude eller pude blev anbragt på toppen af ​​hovedet, og håret kæmpede op over det og lidt begrænset på en eller anden måde øverst.

Ofte blev dette tårn bedøvet på en meget ekstravagant måde, hvilket nødvendigvis forårsager, at den både er bred og høj og giver hele stoffet en masse absurditet. Det var et bjerg af uld, hår, pulver, græsplæne, muslin, net, blonde, gasbind, bånd, blomster, fjer og tråd. Nogle gange blev disse varierede materialer opbygget, tier efter tier, som de efterfølgende faser af en pagode. London Magazine, satiriserer mode fra 1777, sagde:

'Giv Chloe en bushel af hestehår og uld, Af pasta og pomatum et pund, Ti meter af homoseksuelle bånd til dæk hendes søde kraniet, Og gasbind til at omfatte det rundt. Af alle de lyse farver viser regnbuen, Vær de bånd, der hænger på hovedet; Vær hendes flounces tilpasset for at få folks blik, Og om hele arbejdet er de spredt; Lad hendes klapper flyve bagud til en gård i det mindste, Lad hendes krøller mødes lige under hendes hage; Lad disse krøller understøttes for at holde jestet op, Med et hundrede i stedet for en pin. '

The New Bath Guide, der rammer de dårlige follier i den periode med en masse sarkastisk humor, angreb damernes hoved kjoler i en lidt lignende belastning:

'En kasket som en hat (Der var engang en cravat) Del graciøst flettet og pin'd er, Del fast på gasbind, Ligner macaws Og alle de fine indiske fugle. Men frem for alt resten, En fed Amazonas karm Bølger nikker fra skulder til skulder; På en gang at overraske Og at raviske alle øjne At skræmme og charme vagteren. Kort sagt, hoved og fjer, Og paryk helt, Med undre og glæde ville du glæde dig; Ligesom billedet jeg har set Af den bedårende dronning Af den smukke, velsignede Otaheit. Endnu frøken på værelserne * Skal passe på hendes plumes, For hvis Vulcan hendes fjer omfavner, Ligesom fattige Lady Laycock, Hun brænder som en haycock, Og steg alle kærder og nåde. '

Den sidste stanza refererer til en hændelse, hvor en dame monstrous hovedkjole slog i brand, hvilket resulterede i calamitøse resultater.

* The Pump-værelser i Bath, et sted med stor udvej for fashionables.

Ville du have slidt så vanvittige og høje frisurer?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære