loader
bg-category
Kvinder får denne injektion til at "whiten" deres hud

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

I den amerikanske hudplejeindustri er kategorien "lysende" en stor. Det lader til, at alle har et ønske om at slippe af med sløvhed og misfarvning, og som følge heraf har der været et stort løft i disse produkter på markedet. Alt fra serum og cremer til kosttilskud og laserbehandlinger er prydet som "skin brighteners", men i andre dele af verden, især Asien, er der endnu mere.

Med hensyn til asiatiske skønhedstendenser er vi fortrolige med de 10-trins hudplejeordninger og K-beauty-surge, vi har set de seneste år, men der er en anden, mere "seriøs" trend, du kan ikke være velbevandret på : hudblegning, og folk vil gøre næsten alt for at opnå det.

"I hver kultur er der en kulturel og samfundsmæssig tendens til at ændre hudfarve," siger New York dermatolog Melissa Kanchanapoomi Levin, MD. "I mange vestlige samfund søger personer at forbrænde deres hud, da det er forbundet med en" sund glød "eller en livsstil der består af rejser og udendørs aktiviteter. I nogle asiatiske og afrikanske lande er mørkere personer på udkig efter whitening eller lightening agenter. Og i visse asiatiske lande er en lysere hudfarve et ønskeligt træk for nogle, da det er forbundet med rigdom og højere samfundsklasse. "

For at fodre denne store samfundsmæssige efterspørgsel efter hudbelysningsmidler i Asien siger Dr. Levin, at mange af de samme behandlingsmuligheder, som vi foretrækker i USA, anvendes, såsom topiske lægemidler, herunder hydroquinon, kojinsyre, C-vitamin, glycolsyre, arbutin , glycolsyre og retinoider. Men når den ønskede hvidtning erstatter hvad disse topicals kan levere, er der en anden behandling Asiatiske kvinder vender sig til: Injektioner af glutathion (GSH). "Glutathion er en naturligt forekommende antioxidant, der spiller en central rolle i vigtige fysiologiske processer som neutralisering af frie radikaler, afgiftning og cellulær nedbrydning af proteiner," forklarer Dr. Levin. "Det blev opdaget at have antimelanogene (eller anti-pigment) egenskaber gennem flere veje, men kun in vitro, hvilket betyder i petriskålen, ikke i kliniske forsøg."

De lande, hvor denne injektion (det er udført intravenøst, typisk i armen) er mest udbredt er Vietnam, Filippinerne og Indien. Det er faktisk ulovligt i Thailand, men oral og aktuel former for medicin er tilgængelige som alternativer og betragtes som populære hudbelysning muligheder i andre lande som f.eks. Malaysia, Kina, Korea og Taiwan. Dr. Levin siger dog, at det er hypotetisk, at den intravenøse form er mere biotilgængelig end den orale form (hvilket betyder, at din krop faktisk kan bruge det, der injiceres), men der er heller ingen undersøgelser til støtte for dette. "Vigtigst er dataene om sikkerhed meget begrænset," tilføjer hun.

Mens hun for nylig talte til en vietnamesisk kvinde, fortalte hun mig, at kvinder i hendes land betaler op på $ 1.000 for at få GSH-injektionen, som hævder at "hvide" huden så lidt som to til tre uger. Dr. Levin siger, at hun ikke kan kommentere omkostningerne ved medicinen, da hun ikke er klar over GSH-fremstillingsprocessen, og hvorfor den er så dyr. "Hvad jeg kan sige er dette: I Asien er det kosmetiske marked for hudlysende astronomiske. Virksomheder, der fremstiller disse produkter og opkræver høje priser for dem, er i stand til at fremsætte uverificerede krav, fordi disse præparater almindeligvis er mærket under en hybrid kategori mellem farmaceutiske og kosmetiske produkter. Dette gør det muligt for producenterne at unddrage sig regler, hvilket gør det vanskeligt at vurdere de potentielle risici og effektivitet. "

Så hvordan kommer noget som dette ikke i USA, især når der ifølge International Society of Esthetic Plastic Surgery udføres mere kosmetiske injektioner pr. År i USA end noget andet land? "Selvom intravenøs glutathion er blevet brugt i mange år, er der faktisk ikke et enkelt klinisk forsøg, der viser, at dette rent faktisk virker!" siger dr. levin "De tre randomiserede kontrollerede undersøgelser, der blev udført, evaluerede topiske og orale præparater, ikke intravenøse. Det mest anbefalede behandlingsforløb er 600 mg-1200 mg injiceret en gang til to gange ugentligt. Husk, at der ikke er nogen klare retningslinjer for behandlingens varighed, eller om dette er faktisk den rigtige dosering. "

"I Filippinerne, hvor denne medicin er almindeligt anvendt, udstedte Filippinernes FDA en advarsel om sikkerheden ved glutathioninjektioner, rapporterende bivirkninger, herunder livstruende hududslæt, skjoldbruskkirtelfunktion, nyresvigt, svær mavesmerter, infektion, og endda død. Det er i øjeblikket ukendt, om disse bivirkninger skyldes selve lægemidlet eller tilsætningsstofferne i injektionsflaskerne. Andre potentielle bivirkninger ved intravenøs glutathion er ujævn hudblødning eller misfarvning, mavesår, blødgøring af hårfarve og bekymring ( men endnu ikke bevist) for øget risiko for melanom. "

Uanset om det faktisk giver kvinder lysere, skønnere hud, kan GSH-injektioner have alvorlige bivirkninger. Som Dr. Levin siger: "Indtil vi har veludførte, langsigtede, randomiserede kontrollerede undersøgelser for at sikre sikkerheden og effekten af ​​disse behandlinger, forbliver intravenøs glutathion uprøvet som et hudbelysningsmiddel."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære