loader
bg-category
Skal der være en kost sodavand?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Thinkstock

Sukkerholdige drikkevarer er ofte citeret som store ondskabsfolk i fedmeepidemien. Mange nyere undersøgelser har vist, at vores forbrug af sukkerholdige drikkevarer kan relateres til en stigende national masse, og forskellige afgifter på disse drikkevarer betragtes som værende over hele landet.

Men er en sodavand helt ubrugelig i kampen mod fedme? Og burde der faktisk være en kost sodavand?

En ny Northwestern University undersøgelse, som konkluderede, at overvægtige mennesker har tendens til at drikke kost sodavand mere end almindelig sodavand, tyder på, at beskatning af almindelig sodavand og andre søde drikkevarer ville være en ineffektiv måde at bekæmpe fedme. De foreslåede afgifter udelukker kunstigt sødede kost sodavand.

Forsker Ketan Patel, som arbejdede på den nordvestlige undersøgelse, siger: "Min forskning tyder på, at sodavand ikke ville være effektiv til at mindske vægten for folk, der allerede er overvægtige, fordi overvægtige mennesker har en stærk præference for diæt sodavand."

Åh, ironien: Nye undersøgelser viser, at sodavand kan få folk til at gevinst vægt i stedet for at miste det.

Hvordan kan man spise noget med lavt kalorieindhold som fedtfri sodavand?

Ifølge San Antonio Longitudinal Study of Aging (SALSA) - en 10-årig undersøgelse med 474 deltagere - havde sodavandere 70 procent større stigninger i taljenomkredsen end ikke-brugere. De, der forbruges to eller flere kost sodavand en dag endte med taljeforøgelser, der var fem gange større end dem af non-diet-soda drinkers.

Hellige Coke Zero!

"Ny forskning tyder på, at de, der regelmæssigt forbruger kost soda, kan være mere udsatte for vægtforøgelse og derefter blive overvægtige eller overvægtige sammenlignet med dem, der ikke drikker det", siger Elisa Zied, MS, RD, CDN, registreret dietitian og forfatter af "Ernæring ved fingerspidserne."

Som SALSA forskerne fra University of Texas Health Science Center i San Antonio skrev i deres abstrakte: "Kost sodavand ... kan være fri for kalorier, men ikke konsekvenser."

DISKUTERE: Vil den nye diæt sodavandforskning få dig til at stoppe med at drikke det?

Resultaterne af SALSA-undersøgelsen, der blev offentliggjort i sidste uge på et møde i den amerikanske diabetesforening i San Diego, er endnu ikke offentliggjort eller peer-reviewed, og der er forskellige teorier om deres årsag. Den ene er, at falske sukkerholdige drikkevarer kan være ekstra dårlige for dig, fordi når du smager noget sødt, bliver dit stofskifte op til at forbrænde kalorier, men hvis sødheden kommer med nul kalorier (som med diæt sodavand), er stofskiftets instinkt for at fremskynde bryder sammen og i tiden vokser du. Denne hypotese er blevet understøttet af undersøgelser, der involverer saccharin og rotter.

STUDIEN FORKLARET: Falske sukker forårsager vægtforøgelse

En anden teori er, at tunge mennesker simpelthen kan forbruge flere kostdrikke og tænke at de ikke tager i så mange kalorier som de virkelig er. Richard Mattes, en ernæringsforsker ved Purdue University, har studeret kunstig sødestoffers påvirkning af appetit og fødeindtag, og han mener, at diæt sodavandere har grund til at de kan spise flere kalorier, fordi de vælger nulkaloridrikken. Kald dette den "store smørret popcorn og en lille diæt sodavand, venligst" fænomen.

En skat på sukkerholdige drikkevarer kan drive flere forbrugere til ubeskatte kunstigt søde drikkevarer, så det er især vigtigt at undersøge de potentielt usunde virkninger af disse kostdrikke med studier som SALSA.

MERE: Sweeteners Guide

Vil du have det korte svar? Næste gang du overvejer dine drikkevarer, skal du behandle sukkerholdige drikkevarer som en sjælden behandling, og du må ikke fristes af nul-kalorieindholdet af kunstigt sukkerede valg. Tag en seltzer, hvis du har brug for kulsyre. Med andre ord, og du har hørt det før: Drik mere vand.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer