loader
bg-category
Sådan måler du kropsfedt

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Kropsfedt. Det er ikke ligefrem et sjovt emne, men at kende din kropsfedtprocent - selvom du er slank - er vigtig for dit helbred. Det er fordi at have en høj mængde kropsfedt er forbundet med flere sygdomme, herunder hjertesygdomme, type 2 diabetes, højt blodtryk og slagtilfælde, ifølge det amerikanske råd om motion (ACE).

Når du kender dit nummer, kan du arbejde på at sætte et realistisk mål for at sænke din kropsfedtprocent, hvis den er høj. De gode nyheder: Sænkning af din kropsfedtprocent med kun 10% kan have stor indflydelse på dit helbred, forbedre dit blodtryk, blodsukkeret og kolesterolniveauet, samtidig med at du øger din energi og selvtillid. Tal om en win-win.

Men hvordan man måler kropsfedt? Der er flere måder, fra den enkle til den komplicerede. Her er et par at overveje:

Hudkaliper. Personlige trænere bruger ofte dette værktøj, hvilket er ret præcist, når det er gjort rigtigt. Det kræver at klemme og måle huden fra de flere områder på din krop ved hjælp af kalibrer. Hos kvinder er disse områder triceps, lår og suprailium (placeret på torso over hoftebenet). Når målene er taget, vil din træner eller sundhedspersonale tilføje tallene og bruge dem i en ligning, der beregner dit kropsfedt.

Bioelektrisk impedansanalyse (BIA). Med denne metode er elektroder fastgjort til flere pletter på din krop, og så sendes en elektrisk strøm gennem hele din krop for at vurdere kropsfedt sammensætning. Det kan måske være lidt skræmmende og chokerende (bogstaveligt talt), men BIA er ikke-invasiv og gør ikke ondt.

Sådan virker det: Elektriske strømme strømmer lettere gennem vand, så dele af din krop, der hovedsagelig består af vand - nemlig muskel, blod og urin - giver lidt modstand mod strømmen. Fedt, derimod, sætter mere modstand. Strømmen og hastigheden af ​​strømmen måles, og den information, sammen med din vægt, højde og køn forudsige, hvor meget kropsfedt du har. Der er vægte, som du kan købe til hjemmebrug, der bruger bioelektrisk impedans til at analysere kropsfedt.

Andre højteknologiske maskiner. Hvis du virkelig vil gå den ekstra mile, er der adskillige højteknologiske metoder: hydrostatisk undervandsvægtning (du vejes på land og derefter under vandet, i modsætning til muskler er fedt mere flydende i vand, så hvis du har mere kropsfedt, du vejer mindre under vandet); dobbelt røntgenergiabsorptiometri eller DEXA (lavdosis røntgenbilleder scanner din krop for at se, hvor meget kropsfedt, magert masse og knogler du har) og BOD POD (en futuristisk udseende, du sidder i, som bruger luft at måle legemsvolumen). Som du kan forestille dig, er alle disse maskiner dyre og findes typisk på motion science labs og hospitaler. Desværre er de mere præcise end andre metoder, såsom hudkaliper, som du kan finde på dit lokale gym eller læge kontor.

Alt i alt er det vigtigste at huske at måle kropsfedt skal udføres af en erfaren personlig træner eller sundhedspersonel for præcise resultater.

LÆS MERE: Hvordan slippe af med vandvægt

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære