loader
bg-category
Cleopatras kur mod skaldethed

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Cleopatra, den sidste farao i Det gamle Ægypten, er bedst kendt for hendes forhold til Julius Caesar og Mark Anthony, og for at begå selvmord efter at have tabt Actium Slaget. Selv om hun ofte ses som en person, der brugte mænd til sin politiske gevinst, var Cleopatra, som blev født i Alexandria, den tidens intellektuelle hovedstad, en meget uddannet, lært og intelligent kvinde og en tilhænger af kunsten.

Cleopatra selv skrev en bog, som desværre er gået tabt. Kun fragmenter heraf, der er medtaget i andre forfatteres værker, forbliver i dag. Bogen hedder kosmetik, men lad ikke den titel narre dig. Bogen indeholdt hendes skønhedshemmeligheder, men det var også mere af et lægeligt arbejde. Her er hvad Cleopatra anbefalede at behandle skaldethed:

"For skaldede pletter, pulverrød sulfuret af arsen og tag det op med egegummi, så meget som det vil bære. Sæt på en klud og påfør, efter at have soaped stedet godt først. Jeg har blandet ovenstående med et skum af niter, og det fungerede godt. "

Flere andre opskrifter til at behandle det samme problem blev også nævnt i bogen, men den bedste blev antaget at være dette:

"Følgende er bedst af alt, der handler for faldne hår, når det anvendes med olie eller pomatum; virker også for at falde væk fra øjenvipper eller for folk at få skaldet hele tiden. Det er vidunderligt. Af indenlandske mus brændt, en del; af ragbrænde brændt, en del; af hestens tænder brændt, en del; af bærefedt en af hjorte marv en; af reed bark en. At blive pundet, når det er tørt, og blandet med masser af honning 'til det bliver konsistensen af ​​honning; så skal björnens fedt og marv blandes (når den smeltes), lægemidlet lægges i en messingkolbe, og den skallede del gnides til det spirer.

Brug af brændte mus kan være modbydelig for os i dag, men dengang havde den sin logik. Mus såvel som hjorte blev anset af de gamle for at være meget frugtbare, så de begrundede at anvende dem på hovedbunden eller på huden kan også gøre dem frugtbare og vokse hår igen.

Men er du ikke glad for, at skaldethed ikke behandles som sådan længere?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer