loader
bg-category
Hvordan viser du koncentrationen af ​​en ingrediens i en kosmetisk produkt?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Sandhed bombe: bare fordi et serum har C-vitamin, betyder det ikke, det vil hjælpe dig med at holde rynker væk.

(Forresten kan du erstatte vitamin C med en hvilken som helst anden ingrediens).

Det er ikke bare hvad der er i et serum, der betyder noget. Hvor meget af det er i serum gør også. Hvis du tilføjer 15% C-vitamin til et anti-aging-serum, har du en vinder. Men hvis du kun tilføjer 1%, vil disse rynker blive sat, min smarte ven. For lidt C-vitamin er ubrugeligt.

Men hvordan ved du, om et serum har nok C-vitamin (eller hvad som helst andet) til at gøre jobbet?

Nogle gange gør mærker det nemt for dig. De er så stolte af deres concoctions, de erklærer mængden af ​​godbidder på emballagen.

De fleste gange gør de det ikke. Du er nødt til at blive en detektiv og finde ud af koncentrationerne af aktive ingredienser selv. Den værste del? Der er ingen nøjagtige regler at følge. Løs kun retningslinjer for at gøre gætteriet nemmere:

1. Bestilling af ingredienser

På etiketterne er ingredienser angivet i faldende koncentrationsrækkefølge.

Ingredienserne, der udgør størstedelen af ​​formlen, går først og dem, der lige er sprinklet i går sidst. Hvis du ser vitamin C mod slutningen af ​​ingredienslisten, skal disse alarmklokker begynde at ringe!

Forresten er den første ingrediens normalt det køretøj, den der leverer de aktive ingredienser ind i huden. Det er normalt vand.

Nu, tid til undtagelserne.

2. Aktiv ingrediens kan opføres separat

Aktive ingredienser er dem der gør det rigtige arbejde. I solcreme er de UV-filtre. I rensemidler er de rensemidlerne. I anti-aging serum er de antioxidanterne.

Nogle gange er de aktive ingredienser opført separat, FØR de øvrige indholdsstoffer. Jeg elsker det, når mærker gør det, fordi de normalt angiver koncentrationen lige ved siden af ​​den aktive. For eksempel: salicylsyre, 2%.

Det er da du indser, at en ingrediens ikke nødvendigvis skal bruges i en høj dosis til arbejde. Det er normalt det, du vil have, en stor dollop. Men et par aktivstoffer, som salicylsyre og retinol, virker godt selv ved lave koncentrationer (<2%).

FIY: De fleste solcreme liste ingredienser på denne måde.

3. Ingredienser til stede i 1% eller mindre koncentration kan angives i en hvilken som helst rækkefølge

Lad os være ærlige her. De fleste af de ingredienser, der udgør dit serum eller creme, er til stede i 1% eller mindre. Det betyder noget.

Enhver ingrediens, der anvendes i koncentrationer på 1% eller mindre, kan opføres i en hvilken som helst rækkefølge.Med andre ord begynder etiketten at notere ingredienser i faldende rækkefølge, men når den først rammer 1%, tilføjer det tilfældigt ingredienser. Hvis de alle er til stede på (omtrent) det samme beløb, bliver koncentrationskriterierne ubrugelige.

4. Fyldstofbestanddele

Hvordan ved du, hvor den nedadgående rækkefølge af ingredienserne ikke længere følges, og den tilfældige man begynder? Se hvad skønhedshjørnerne kalder "fyldstofingredienser".

Fyldstof ingredienser er der for at narre dig til at tro, et produkt er mere naturligt end det er. De er normalt en flok naturlige ekstrakter drysset i, så mærkerne kan sige "indeholder lavendel / rosmarin / tomat" på emballagen. Disse ingredienser kan meget godt fungere, men ikke i 1% eller mindre koncentrationer!

(P S. For det meste, ingredienserne mærkerne påpeger i deres markedsføringskopi er fyldstoffer).

Alt, der kommer efter fyldstoffer, duftstoffer eller konserveringsmidler, vil sandsynligvis være på 1% eller lavere koncentration.

5. De første fem

De første fem ingredienser udgør størstedelen af ​​formlen. Det er disse du bør være opmærksom på.

Den første ingrediens (normalt vand) udgør mellem 75% og 95% af et produkt! De følgende fire mellem 5% og 4%. Efter dem begynder du at se fyldstoffer, konserveringsmidler, fortykningsmidler ... alt andet grundlæggende.

I en fugtighedscreme er for eksempel den første ingrediens ofte vand og de andre fire blødgøringsmidler og silikoner. Hvis din fugtighedscreme hævder det indeholder jojobaolie til fugtgivende hud, men du bemærker, at det ikke gjorde toppen 5, det er ikke, hvad der virkelig vil fugte din hud. De syntetiske blødgøringsmidler og silikoner i top 5 vil.

Bundlinie

Forsøger at finde ud af hvor meget en ingrediens er i et hudplejeprodukt er vanskelig! Jeg håber, at disse retningslinjer vil gøre det nemmere for dig at bestemme, om det serum eller creme du er i øjnene har, hvad der kræves for at udføre jobbet.

Kender du andre tips til at finde ud af koncentrationen af ​​en ingrediens i et kosmetisk produkt? Del dine tips i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære