loader
bg-category
Den mørke side af probiotika, ingen taler om

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Fra top-notch læger til berømthed ernæringseksperter, sundhedseksperter vidt og bredt hævder at probiotika er et must-supplement supplement af øjeblikket. Og med så mange mennesker på det medicinske område, der fremmer sundhedsmæssige fordele ved probiotika, kan vi ikke lade være med at tro på dem, hvorfor resultaterne af en ny probiotisk-fokuseret undersøgelse kommer som sådan en overraskelse.

Nylige resultater har afsløret, at undersøgelser udført på probiotika mangler en vigtig del af forskningen på tilskuddet, idet folk risikerer potentielle sundhedsrisici. Forskere fra et fransk forskningsinstitut, som gennemførte forskningen, undersøgte 384 undersøgelser af præbiotika, probiotika og synbiotika og fandt i sidste ende, at mange kliniske forsøg på emnet ikke vurderer sikkerheden af ​​disse tilskud, og i stedet simpelthen antager, at de er uskadelig at indtage NBC News rapporter. "En tredjedel af forsøgene gav ingen oplysninger om skader, og kun 2 procent rapporterede tilstrækkeligt om vigtige sikkerhedskomponenter," udtalte undersøgelsen. "Vi kan ikke i vid udstrækning konkludere, at disse indgreb er sikre uden at rapportere sikkerhedsdata."

Mens probiotika er godkendt som en måde at forbedre tarmhelsen ved at afbalancere de "gode" bakterier, der findes i fordøjelsessystemet, er det ikke altid tilfældet. Ifølge denne nye forskning - offentliggjort i tidsskriftet Annaler for internmedicin-Manglen på sikkerhedsparametre inden for undersøgelser af probiotika burde rejse alvorlig tvivl om deres samlede sikkerhed, når de forbruges.

En af de få læger, der har grundigt undersøgt probiotika, er Shira Doron, MD hos Tufts University Medical Center, enig i, at det er et stort problem, at mange undersøgelser er ufuldstændige i deres vurdering af tillægget: "Enhver veludformet klinisk undersøgelse skal omfatte både risiciene og fordele ved en terapi, "siger Dr. Doron i et interview." Forbrugere, der bruger deres hårdt tjente penge på probiotika i håb om at forbedre deres sundhed, fortjener ikke kun, om det probiotiske var bedre end placebo eller en anden komparator for en given tilstand eller symptom, men hvorvidt forsøgspersoner i gruppen, der tog probiotikum, var mere tilbøjelige til at have bivirkninger eller andre bivirkninger. "

Desværre er der også potentielle sundhedsrisici for visse sæt mennesker, der indtager probiotika, især dem med dårlige immunsystemer. "Der er rapporteret om patienter, der tager probiotika og udvikler infektioner forårsaget af organismen, der er indeholdt i supplementet," forklarer Dr. Doron. "I de fleste tilfælde har patienten en risikofaktor til at forklare denne udvikling, såsom et nedsat immunforsvar eller forstyrrelse af deres tarmkanal."

I betragtning af hvor almindeligt disse kosttilskud er blevet blandt husstande, er det afgørende for forskere at fortsætte med at gennemgå deres fordele og ulemper, før læger fortsætter med at fremme dem. Undersøgelsens forfattere går endda så langt som at sige, at der er et presserende behov for en "international og kollektiv indsats" for at bekæmpe dette problem, hvilket helt sikkert er en fair vurdering i betragtning af risiciene. Men ifølge Dr. Doron er disse resultater ikke nødvendigvis en probiotisk udrensning fra dit medicinskab. "Hvis du generelt er sund med et fungerende immunsystem og tarmkanal, kan du overveje at probiotika er sikre," bekræfter hun. Så hold dine probiotika for nu, men vær sikker på at gå med forsigtighed.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære