loader
bg-category
Undersøgelse finder overraskende forbindelse mellem denne fælles samfundsmæssige adfærd og "ekstrem begær" for plastikkirurgi

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Model bruges kun til illustrative formål

Det er ingen hemmelighed, at mobning kan føre til nogle alvorligt negative psykologiske virkninger (dvs. depression eller angst), men indtil nu har der ikke været meget at tale om det også er forbundet med plastikkirurgi. En nylig undersøgelse viste dog kun, at mobning har en langt større indflydelse på ønsket om at få plastikkirurgi, end vi ville have antaget - både på mobberne og deres ofre

Forskningen, der blev udført ved University of Warwick, viste, at både teenagebuller og deres ofre har et øget ønske om plastikkirurgi end jævnaldrende i samme alder. Til undersøgelsen samlede forskere næsten 2.800 mennesker mellem 11 og 16 år og screenede dem for deres erfaringer med mobning. Derefter blev 800 af de preteens-inklusive mobber, ofrene, dem, der blev kategoriseret som begge og dem, der ikke var påvirket af mobning overhovedet, evalueret for følelsesmæssige problemer, deres selvværd og deres ønske om at have plastikkirurgi.

Resultaterne viste, at mere end 11,5 procent af mobningofre og 8,8 procent af dem, der blev kategoriseret som både en mobbning og et mobbende offer, havde et ekstremt ønske om at få plastikkirurgi. Men det er ikke alle, 3,4 procent af mobbende gerningsmænd blev også fundet at have dette ekstreme ønske om kosmetisk kirurgi, mens mindre end 1 procent af dem, der var upåvirket af mobning, følte det samme ønske.

Du kan også lide: "Nose Lifters" Er DIY Hack til at omforme din næse uden kirurgi

Når det kommer til begrundelsen bag lysten til mobber og deres ofre for at få plastikkirurgi, finder undersøgelsen, at det varierer. Tilstanden til mobning vil have plastikkirurgi for at forbedre deres udseende, og dermed øge deres sociale status, mens ofre for mobning ønsker plastikkirurgi på grund af deres lave selvværd og følelsesmæssige problemer.

Ifølge New York dermatologen Patricia Wexler, MD, er dette fænomen helt sikkert sket, og lægerne skal være på udkig efter telltale tegn, der indikerer at en person vælger plastikkirurgi af de forkerte grunde. "[Passende] patienter vil have et godt selvværd, men vil have et lille boost for at føle sig endnu bedre," forklarer Dr. Wexler. "Men udløsere eller advarsler bør afløses, hvis en person beder om radikale ændringer under en følelsesmæssig krise som en skilsmisse, adskillelse, jobafslutning eller død for en elsket."

Du kan også lide: Hvor går fedtet efter en kosmetisk procedure?

"En anden trigger er dysmorphic body syndrome, hvor personen obsesserer tvangsfuldt over mindre eller uhensigtsmæssige fejl, endog risikerer kirurgi uden lindring af deres besættelse", fortsætter Dr. Wexler. Der henvises til en tilstand, der ofte opstår hos mennesker med andre psykiske lidelser som depression eller angst (hvis det lyder bekendt, skyldes det, at de er de samme symptomer, der typisk skyldes mobning).

Dr. Wexler anbefaler, at læger tager sig tid til at evaluere deres patients forventninger til operationen og deres niveau af mental stabilitet, før de tillader dem at gå under kniven. Og hvis der er noget vi kan lære af denne seneste undersøgelse, er det, at lægerne også skal screene deres patienter for deres historie om mobning også.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære