loader
bg-category
Nutella har nu været forbundet med kræft-her er hvad du behøver at vide

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Ifølge Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) kan fødevarer, der indeholder palmeolie - en ingrediensproducent er afhængige af en jævn tekstur og en lang holdbarhed - muligvis udgøre en kræftrisiko. Hvis det ikke var dårligt nok nyheder, har vores langvarige yndlingsspredning Nutella været den mest offentlige konsekvens, da denne kontroversielle ingrediens er opført som den tredje mest fremtrædende (bundet kun med solsikkeolie) på bagsiden af ​​hver krukke.

Rapporten forklarer, at palmeolie er mere kræftfremkaldende end nogen anden olie, hvilket ville forklare, hvorfor store europæiske detailhandlere (herunder Coop, Italiens største supermarkedskæde) allerede har boycoteret spredningen over disse farlige krav. Ved opvarmning over 200 grader Celsius (dette gøres for at fjerne sin naturligt røde farve og neutralisere lugten, et ekstremt almindeligt trin i fremstillingen af ​​mange fødevarer) producerer palmeolie forbindelser kaldet glycidyl fedtsyreestere, hvilket er når det bliver farligt risiko for vores helbred. "Der er tilstrækkelige tegn på, at glycidol er genotoksisk og kræftfremkaldende", siger Dr. Helle Knutsen, formand for Contam, EFSA-panelet, der undersøgte palmeolie i maj. "Derfor har Contam-panelet ikke sat et sikkert niveau for GE." Mens disse forbindelser kan findes i andre vegetabilske olier og margariner, forklarer ESFA-rapporten, at de findes i meget højere og potentielt farlige mængder i palmeolie.

Selv om statistikken er imod dem, går Ferrero, Nutellas producent, ikke ned uden kamp. Det har for nylig lanceret en ny reklamekampagne, der direkte fokuserer på disse påstande, og insisterer på, at den bruger palmeolie på en måde, der ikke er farlig - formentlig kombinerer den en temperatur på lige under 200 grader Celsius og ekstremt lavt tryk for at minimere forureninger - og forklarer uden denne nøgle ingrediens er spredningen vi alle er kommet til at elske ikke det samme. Hvad det ikke nævner, er omkostningsfaktoren bag beslutningen: Da palmeolie er den billigste olie på markedet, ville en ingrediensbytte nemt koste producenten yderligere $ 8 til 22 millioner om året, rapporter fra Reuters.

Chokolade-møder-hasselnød spredning fortsætter kampen på sin hjemmeside under "Hvad er Inside" sektion, forklarer at palmeolie bruges i Nutella for at give produktet sin cremet tekstur, samt øge smagen af ​​dets ingredienser. "Det er den bedste ingrediens til at give Nutella den rigtige glathed, garanterer sin specielle smidighed og frem for alt at undgå hydrogeneringsprocessen, der ville producere ellers usunde transfedtstoffer." Mens kilder ikke er fladt, fortalte forbrugerne at holde op med alle fødevarer, der liste palmeolie som en hovedbestanddel, vi tænker at skære disse fødevarer ud kan være det bedste alligevel.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer