loader
bg-category
Skønhed i kunst: Den kvindelige form

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Billeder af mytiske kvindelige skønhed-gudinder eller Eva-varierer meget på tværs af kulturer og tid, ligesom det kvalificerer som "smukke" blandt hverdagslige kvinder. I dette kunstgalleri kan du se store hofter og smalle, bryster store og små, atletiske skuldre og skrånende. Feast dine øjne på skønhed i alle former og størrelser, set med kærlige øjne.

1Mor Gudinde (Matrika), mid-6th ce ...

Denne figur fra Rajasthan, Indien, med sine rige kurver og store runde bryster, repræsenterer en af ​​syv gudinder, der betragtes som både forbløffende smukke og farlige.

QUIZ: Hvad er din kropstype?

2Adam og Eva, 1504. Durer

Den tyske kunstner Albrecht Dürer skrev flere bøger om at udvikle sine ideer om perfekte menneskelige proportioner. Som du kan se i denne gravering af hans ideelle kvinde, Eva, var der ikke store bryster.

MERE: Undersøgelser af bedste bryststørrelse

3Venus og Lute Player, ca. 1565-1570. Tizian <...

Den store venetianske malede ofte en vellykket Venus, kærlighedens gudinde.

4 Menneskets fald, 1. halvdel af 1600'erne. Rubens

Den flamske kunstner fulgte den italienske vision om kvindelig skønhed i denne fleshier version af et maleri af Titian. Rubens har naturligvis haft rigelige organer. Hans selvportræt med sin kone og et klumpet barn inspirerede en 1965-maleri af den colombianske kunstner Fernando Botero, kendt for sine "fede folk".

MERE: Taler med din læge om din vægt

5Den Grande Odalisque, 1814. Ingres

Da denne nøgen først optrådte i 1819 Paris Salon, kunne kritikere ikke lide sin mærkeligt lange torso parret med brede hofter. Senere havde franske forfattere som Baudelaire anerkendt magten af ​​fremmedhed. "Den smukke er altid bizart," sagde han berømt.

MERE: Sådan får du bemærket - på en god måde

6Old Kvinde, 1887. Rodin

Også kaldet "The Old Courtesan" og "She Who Was Once the Helmet-Maker's Beautiful Wife" (taget fra det velkendte Villon-digt). Med dette stykke fremhævede Rodin dristigt virkeligheden af ​​aldring, som det ses på kroppen af ​​en tidligere professionel model.

7Anna den javanesiske, 1893. Gauguin

Portrætterer kunstnerens stærkt muskuløse halvindiske, halv-malaysiske elskerinde Annah.

MERE: Øvelser til din kropstype

8Flaming juni 1895. Leighton

Den sandsynlige model for juni var en arbejderklasse kvinde, der blev en skuespillerinde med Leightons støtte. Hun kan have inspireret Eliza Doolittle i "My Fair Lady."

9Portrait af Jeanne Hebuterne, 1918. Modigliani ...

Modigliani malede sin soft-in-the-middle elskerinde i mange værker, men aldrig i nøgen. Til sine nudes brugte han professionelle modeller.

MERE: Hvad gør os snyde?

10Luluwa (Congo) Maternity Figure, 19th-20th cent ...

Luluwa-folkene mener, at statuer, der repræsenterer kvindelig skønhed, kan tiltrække forfædre og hjælpe graviditet og fødsel. De ser skønhed i lang hals, stort hoved og højt pande. De sidste to er også tegn på intelligens og viljestyrke.

11 Selvportræt med Monkey, 1938. Kahlo.

Efter Frida Kahlos første solo-show i et galleri i New York, bestyrede præsidenten for Museum of Modern Art i New York dette selvportræt, hvor hendes frisure og bluse afspejler sin mexicanske arv. Hendes tykke øjenbryn og furry læbe blev varemærker.

MERE: Hvorfor har vi hår?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære