loader
bg-category
FDA handler om at knække ned på bly i produkter til personlig pleje

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Opdateret 17. januar 2017

Ifølge kosmetik kemiker Kelly Dobos, mens nogen omtale af tungmetaller lyder skræmmende, er det en mere kompliceret historie at fortælle. "Bly er ikke en ingrediens i kosmetik. Den er ikke tilsigtet, det er længere som en sporforurening i mineralbaserede materialer (herunder jernoxider i såkaldt naturlige mineralske sminke, hvilket er en fejl, alle jernoxider, der anvendes i kosmetik er syntetisk afledt som FDA's mandat, fordi de er sikrere) og andre farvestoffer (FD & C, D & C-farver). Sporindholdet er meget lavt, og bly i farvepigmenter er bundet i en stærk kemisk binding. meget stærk syre, flussyre og yderligere behandling for at bryde denne binding til analytisk test for at bestemme blyværdien. Det er meget usandsynligt, at noget af denne bly gør det til vores kroppe. "

Oprindeligt udgivet 21. december 2016

Food and Drug Administration (FDA) offentliggjorde netop nye retningslinjer vedrørende det ofte diskuterede emne vedrørende bly i skønhedsprodukter. (Dokumentet forventes offentliggjort i morgen, men du kan læse den officielle meddelelse her.)

Udkastet til vejledning "giver et anbefalet maksimalt niveau på 10 ppm (ppm) for bly som urenhed i kosmetiske læbeprodukter (såsom læbestifter, læbestoffer og læbestifter) og eksternt anvendte kosmetik (såsom øjenskygger, rødme, shampoo , og body lotions) markedsføres i USA. Vi anser det anbefalede maksimale blyniveau for at være opnåeligt ved brug af god fremstillingspraksis og i overensstemmelse med det maksimale blyniveau på 10 ppm for lignende produkter, der anbefales af andre lande, og vi har konkluderet, at det anbefalede maksimale blyniveau ikke ville udgøre en sundhedsrisiko .”

Ifølge The Hill bemærkede FDA, at flertallet af kosmetiske virksomheder ikke bruger nok til at udgøre en sundhedsrisiko - de er mere bekymrede over det lille antal læbestifter, der indeholder mere end 10 ppm bly. (Den gennemsnitlige læbestift indeholder lidt mere end 1 ppm bly, ifølge FDA.)

"Bly har ingen plads i personlige plejeprodukter, især produkter, der markedsføres til børn, der er særligt sårbare over for de toksiske virkninger af bly," siger Scott Faber, EWGs senior vice president for regeringsanliggender. "Mens vi glæder os over fornyet opmærksomhed fra FDA, opfordrer vi agenturet til at forbyde tilstedeværelsen af ​​bly i læbeprodukter, der markedsføres til børn, og at kræve en advarsel om alle produkter til personlig pleje, der indeholder bly. I lyset af de seneste åbenbaringer af høje blyniveauer i drikkevand i Flint og hundredvis af andre samfund bør folkesundhedsagenturer træffe alle forholdsregler for at reducere udsættelse for bly og bør presse kosmetiske virksomheder for at reducere bly eksponering så meget som muligt. Kongressen bør også handle hurtigt for at reformere kosmetikloven for at kræve FDA-vurderinger af andre farlige stoffer i kosmetik. Desværre er bly det eneste, der er skjult i vores produkter til personlig pleje. "

Offentligheden har 60 dage til at reagere på retningslinjerne.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer