loader
bg-category
Afhængig af kaffe? Blame Genetics

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Når den nyeste koffeinfri detox kommer rundt eller en ny undersøgelse af kaffens overflader, synes det som om halvdelen af ​​kvinderne på mit kontor ikke har noget problem at give kaffe sans nogen bivirkninger eller trang, mens den anden halvdel (skyldig) skodder ved ideen om at gøre det samme og nægter at prøve. Lyder det godt? I stedet for at føle sig lidt skyldig i en vane, kan du bare ikke sparke, lytte til: Din kaffes afhængighed (eller mangel deraf) kan skrives i dit DNA.

I nyligt offentliggjorte undersøgelser identificerede og forskede forskere et gen, der kan forklare, hvorfor nogle er mere lydhør overfor - og mere afhængig af kaffe end andre - hvilket betyder denne opdeling mellem dem, der har brug for kaffe til enhver tid, og dem, der nemt kan gøre uden det knyttet til vores specifikke genetiske makeup.

For at komme til denne konklusion gennemførte forskere en "genomgående" forening, hvor de undersøgte markører i DNA (de bad mere end 1.200 mennesker i Italien og mere end 1.700 i Holland) og sammenlignede hvor meget kaffe de drak til deres genetiske resultater og identificeret et gen kaldet PDSS2-det allergen, der spiller denne rolle i koffeinafhængighed ved at ændre den måde kroppen metaboliserer koffein på. Undersøgelsen viste, at de, der besidder genet, kan bryde ned kaffe lettere end dem uden det, og drikker mindre kaffe som følge heraf.

Ifølge undersøgelsens forfattere antages genet at regulere produktionen af ​​proteiner, der metaboliserer koffein i kroppen. "Hypotesen er, at mennesker med højere niveauer af dette gen metaboliserer koffein langsommere, og derfor drikker de mindre kaffe," siger forfatter Nicola Pirastu fra Trieste Universitet i Italien, fortæller Tid. "De har brug for at drikke det sjældnere, så de stadig har de positive virkninger af koffein, som at være vågen og føler sig mindre trætte."

Pirastu understreger dog også, at der kræves mere forskning for fuldt ud at forstå sammenhængen mellem vores genetik og vores koffeinindtag. For nu kan du finde os på Starbucks - trods alt har vores kroppe det, ikke?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer