loader
bg-category
Verdens første ansigtstransplantationspasient dør ved 49

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Image / Getty (Venstre: Tre måneder efter operationen: Højre: et år senere)

Triste nyheder at rapportere fra det medicinske samfund: Verdens første ansigtstransplantationsmodtager, 49-årige Isabelle Dinoire, døde i april "efter en lang sygdom" ifølge læger på Amiens Hospital i Nordfrankrig, hvor den banebrydende procedure var udført i 2005.

Dinoire, hvis ansigt var blevet hængt af sin hund, fik et transplantat, der omfattede en donor, der var hjernedød, med næsen, læberne og hagen, men desværre efter mere end 10 år begyndte hendes krop at afvise transplantationen. Hospitalet gav ikke detaljer om Dinoires dødsårsag, men franske avis Le Figaro rapporterede, at hun led komplikationer fra sin seneste operation, hvilket førte til en afvisning af det nye legemsvæv og til sidst udviklingen af ​​to kræftformer som følge af anti-afvisningsmedicinering.

Amiens hospital siger, at hendes død blev holdt stille for at beskytte hendes families privatliv. Selvom denne nyhed er tragisk, banede Dinoires banebrydende operation vejen for andre ansigtsoverførsler til gavn for ofrenes liv, som også lider under oprivning. Ud over USA har kirurger i fem andre lande - Kina, Spanien, Belgien, Polen og Tyrkiet - gennemført delvis eller fuld ansigtstransplantationer siden Dinoires operation for mere end et årti siden.

Men risikoen ved disse typer procedurer er meget høj, og nogle læger er forsigtige med at gå videre uden yderligere videnskabelig undersøgelse af de langsigtede virkninger. Paul Meningaud, leder af rekonstruktionsafdelingen på Henri Mondor Hospital, der har udført syv ansigtstransplantationer i Frankrig, fortalte Associated Press, at han mener, at det medicinske samfund skal træde tilbage. "Det er en temmelig høj pris at betale for patienten. Det er på tide at markere en pause."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer