loader
bg-category
FDA Bare forbudt dette fælles badeværelse element

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Du har måske længe antaget, at antibakteriel håndsæbe er god for dig (de bliver jo markedsført for at være bedre end almindelig sæber, og de fleste hævder at dræbe 99-99,9% af bakterier), men FDA siger faktisk det er ikke sandt.

Du kan også lide: FDA advarer Dette skønhedsprodukt kan forårsage blyforgiftning

I en afgørelse i dag har FDA officielt forbudt salget af antibakterielle sæbe indeholdende visse ingredienser og siger, at det ikke kun er mere effektivt end almindelig sæbe og vand - men at det måske ikke er sikkert i det lange løb.

Agenturet hedder 19 kemikalier, der skal fjernes fra sæbeprodukter i løbet af det næste år, herunder triclosan og triclocarban, som almindeligvis findes i flydende håndsæbe. Ifølge NPR sagde Theresa Michele, direktør for FDA's Division of Nonprescription Drug Products, på et konferenceopkald til journalister, "Hvis produktet gør antibakterielle påstande, er chancerne ret gode, at det indeholder en af ​​disse ingredienser."

Du kan også lide: FDA har bare bragt hammeren ned på denne populære skønhedsbehandling

Ifølge miljøgruppen er triclosan en giftig kemisk ingrediens, der kan forårsage hormonforstyrrelser hos mennesker, hvilket fører til reproduktive, skjoldbruskkirtel og udviklingsmæssige bekymringer. EWG har længe advaret mod triclosan og i 2008 fundet kemikaliet i blod og urin på 20 teenagepiger.

Andre forbudte kemikalier omfatter: loflucarban, fluorosalan, hexachlorphen, hexylresorcinol, jodkompleks, phenol og triple farvestof.

Selvom disse ingredienser snart vil forsvinde, kan ikke terminologien "antibakterielle sæbe". Efter alt, ifølge FDA, er alt sæbe, uanset om det markedsføres som sådan, antibakterielt.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære