loader
bg-category
Hvad kunne der ske, hvis du ikke vasker dine ark ofte nok

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Har du nogensinde spekuleret på, hvor ofte du skal vaske dine lagner? Nogle siger ugentligt eller månedligt, mens andre venter på, at misfarvning skal dukke op, før du smider dem i vasken, men vi undrer os ofte over, hvad den sande hygiejniske tidsramme er, at vi skal skyde for. Så da en skræmmende artikel dukkede op på ATTN: beskriver de skræmmende ting, der kunne opstå, når du afstår fra at vaske lagner for længe, ​​vores ører perked op (og vores mave kan have vendt).

I artiklen Mary Marlow Leverette, en vaskeekspert for About.com, forklarer, at siden din krop og væsker "siver ind i arkene mens du sover", er det ikke ualmindeligt at finde spyt, urin, kønsvæsker og fækalstoffer i fibrene . "Hvis [sengetøj] ikke vaskes regelmæssigt, og beboeren har ridser eller sår, kan de blive smittet," leverette fortæller ATTN: at tilføje atletters fod og andre svampe kan overføres fra stoffer, mens de døde hudceller vi kaster i ark kan tiltrække støvmider og mikroskopiske bugs, der "feast off human flesh". Ifølge artiklen bor millioner af støvmider i din seng og spiser dine døde hudceller, hvilket gør din madras tyngre over tid. "Myterens udskæring kan forårsage åndedrætsbesvær for dem med allergi og astma, men kan let fjernes ved at vaske det varmt vand," forklarer Leverette.

Før du begynder med at trække dine plader fra din seng for at smide i vaskemaskinen, tag et åndedræt. Vi nåede ud til Dr. Robb Dunn, en mikrobiolog ved North Carolina State University, der studerer det byggede miljø, for at finde ud af, hvor sandt disse påstande er, og hvad vi burde og ikke skulle gøre. "Sandheden er, at der for det meste ikke er noget der vil ske, hvis du ikke vasker dine plader meget ofte", forklarer han og tilføjer, at stinken, der kan akkumulere, er det eneste virkelige problem, og at han formoder at have studier ikke blevet vist at bevise at atletens fod kan spredes på denne måde. "Fecale mikrober, hudceller og hudmikrober bygger op i dine ark, men de er også overalt, du går", siger Dr. Dunn og tilføjer, at vores trang til at rense ting igen og igen gør os syge og sætter vores immunsystem og vores børns sundhed er i fare. "

Så hvad er bundlinjen? Dr. Dunn siger, at vi skal vaske vore ark ofte nok, så de ikke stinker, men bortset fra det - mikrobiologisk set - "de vil være helt fine."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære