loader
bg-category
Aktive ingredienser i solbeskyttelsesprodukter

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Ved du hvad der er i din solcreme?

Du må hellere. Ikke alle beskytter dig mod UVA-stråler. Nogle er dovne og holder dig kun sikker fra deres UVB-fætre. De kan komme væk med dette, fordi SPF kun refererer til niveauet for beskyttelse mod UVB stråler. Skør, jeg ved det!

Hvis du ikke kan læse disse undecipherable labels, hvordan kan du vide, om din solcreme har sin pligt eller slacking på jobbet?

Før du får panik ved tanken om at gå nogen steder nær disse mærker, så bekymre dig ikke. Jeg har sammensat denne korte vejledning med de mest almindelige aktive ingredienser (UV-filtre), der findes i solcreme og den slags beskyttelse, de giver dig.

Før du henter din næste flaske solcreme, skal du sørge for at have mindst et UVA-filter i det:

avobenzone: sædvanligvis opført som Butyl Methoxydibenzoylmethane på etiketten (for at gøre dit liv mere kompliceret), det beskytter mod hele UVA-området. Det nedbryder (stopper arbejdet) hurtigt, når det udsættes for lys, så brug det med ingredienser, der kan hjælpe det længere, som f.eks. Octocrylen, Mexoryl eller Tinosorb.

benzophenoner: en gruppe af solcreme ingredienser, der omfatter Oxybenzone, Methanone, Benzophenone-3 og alt andet, der slutter i "benzone" eller "benzophenone". De beskytter mod UVB og nogle UVA stråler, men kan irritere følsom hud.

cinoxat: et solcreme agent, der giver fuld UVB og lidt UVA beskyttelse.

Ensulizole: aka phenylbenzimidazol sulfonsyre, det giver fuld UVB og minimal UVA beskyttelse. Det er vandopløseligt og føles meget let på huden.

Homosalate: Det giver fuld UVB og minimal UVA beskyttelse. Det kan kun anvendes i koncentrationer op til 10%.

Menthylantranilat: aka Meradimate, det beskytter mod nogle, men ikke alle UVA stråler. Det bruges sjældent i USA og forbudt i Europa og Japan.

Mexoryl SX: aka Ecamsule og terephthalylidin dicamphor sulfonsyre (det er normalt hvordan det forkæler sig selv på etiketten), det er udviklet og patenteret af L'Oreal. Det beskytter mod UVA stråler og nedbrydes langsommere, når de udsættes for sollys end andre ingredienser som Avobenzone.

Mexoryl XL: aka Drometrizole Trisiloxan, det er også udviklet og patenteret af L'Oreal. Det beskytter mod UVB stråler. Det er olieopløseligt så godt til udendørs aktiviteter.

octinoxate: aka Octyl Methoxycinnamate, det beskytter mod UVB stråler. Det er også opløseligt så godt til udendørs aktiviteter. Nogle undersøgelser viser, at det kan generere frie radikaler, så glem ikke at hæve dit antioxidant serum på forhånd.

octisalate: aka octylsalicylat og ethylhexylsalicylat, det beskytter kun mod UVB-stråler.

octocrylen: et svagt UVB filter. Det hjælper med at stabilisere Avobenzone, men kan forårsage irritation.

Tinosorb: Tinosorb S (bis-ethylhexyloxyphenolmethoxyphenyltriazin) og Tinosorb M (methylenbis-benzotriazolyltetramethylbutylphenol) tilbyder beskyttelse mod alle UVA og nogle UVB stråler. Tinosorb S er vandopløseligt, mens Tinosorb M er olieopløseligt. Begge er fotostabile og kan hjælpe andre UV-filtre, som f.eks. Avobenzone, også længere.

Titandioxid: et hvidt mineral, som beskytter mod hele UVB-området, men kun halvdelen af ​​UVA-sortimentet. Det irriterer ikke huden, men kan efterlade en hvidstøbning.

Trolaminsalicylat: et UVB filter.

Zinkoxid: et hvidt mineral, der beskytter mod hele UV-området (endelig!). Det er meget blidt og ikke-irriterende, men efterlader et hvidt støbt på huden.

Hvis du lurer på, bruger alle mine fave solbeskyttelsesmidler zinkoxid. Det giver bredspektret beskyttelse uden at irriterer min hud og sparer mig hovedpine for at skulle dechiffrere hele ingredienslisten. Du kan finde mine fave zinkoxid solcreme her.

Hvordan koster din solcreme billetpris? Lad mig vide i kommentarerne, hvis det bestod testen.

Kilde: epa.gov

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære