loader
bg-category
En populær Granola Bar Company bliver sagsøgt

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Ordene "organisk" og "naturlig" har været i centrum for meget kontrovers i fødevaren i mange år. Er det eller er det ikke? Er etiketten vildledende? Det er de spørgsmål, forbrugerne spørger sig selv hver gang de scanner dagligvarebutikkerne. Heldigvis forsøger FDA og flere vagthund nonprofit organisationer at sikre, at hvert mærke forbliver ærlig og gennemsigtig ved at mærke sine fødevarer korrekt, men nogle gange er der såkaldte smuthuller.

Tag f.eks. Denne sag til: General Mills (maker af Nature Valley granola bars) blev for nylig sagsøgt af nonprofit organisationer (Organic Consumers Association, moms over hele USA og ud over pesticider), der hævder, at fødekæmpen er mislabeling dens granola barer med ordene "100 % naturlige fuldkorn havre ", fordi en gruppe hævder, at stængerne indeholder spormængder af et kemikalie fundet i herbicider kaldet glyphosat. Den skræmmende del? Dette kemikalie blev anset for "sandsynligvis kræftfremkaldende for mennesker" og "sandsynligvis forbundet med kræft" af Verdenssundhedsorganisationen sidste år.

Du kan også lide: Eksperter afslører, hvordan man fortæller, om et produkt er virkelig naturligt

Et billede indsendt af Nature Valley (@nature_valley) på

"Smutthullet" af sorter her er, at i 2014 blev Nature Valley-stænger også anfægtet for deres mærkning, som på det tidspunkt indeholdt den "100% naturlige" tagline. En retssag med klageadgang hævdede, at stængerne indeholdt højt fructosesirup og andre behandlede ingredienser, og derfor bør de ikke blive annonceret som sådan. Brandets svar var at ændre verbiage fra "100% naturlige" til "100% naturlige fuldkorn havre". Denne beslutning blev sat spørgsmålstegn ved.

"Jeg tror, ​​at virksomheder, der fremstiller emballerede fødevarer, løber ind i konflikten, når de mærker" naturlige ", siger kendte nutritionist Paula Simpson. "Denne form for påstand er at bedrage for forbrugeren ved første øjekast, men hvis vi bliver mere etiketkundige (som det ses i dette tilfælde), lærer vi at der også kan være skjulte kunstige ingredienser. For emballerede fødevarer som granola barer, konserveringsmidler og kemikalier kan tilføjes for at udvide produktets holdbarhed og smag. Når du køber emballerede fødevarer, opfordrer jeg altid mine kunder til at læse etiketterne. Du kan lære meget ved at læse fine print. "

Vi håber, at denne sag kaster lysere på den fortsatte forbrugsforvirring over visse "sunde" buzzwords, så folk kan træffe kloge og velinformerede beslutninger om deres kost og det generelle velfærd.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer