loader
bg-category
Spotlight på solsikkeolie

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Du ved, at italienere er besat med olivenolie, ikke?

Det er vores go-to olie til madlavning. Vi drizzle det på salater og bruschettas, vi bruger det til at lave pesto og pasta saucer og tilberede kød eller fisk med det. Vi sætter det endda på vores hud, når det er tørt.

Men når det kommer til fritning, forlader min mor sin elskede olivenolie på køkkenskabet. I stedet når hun ud til en flaske solsikkeolie.

Ja, vi italienske snyde på olivenolie nogle gange. Af en god grund.

Solsikkeolie har et højere rygningspunkt, så det er bedst at lave mad ved højere temperaturer.

Dette fik mig til at tænke, er solsikkeolie bedre til huden også?

Lad os undersøge:

Hvad Heck er solsikkeolie?

Solsikkeolie (eller Helianthus Annuus, som forskere kan kalde det) er en klar til bleg guldvæske udvundet af solsikkefrø.

Det består hovedsageligt af fedtsyrer, herunder linolsyre (48-74%), oliesyre (14-40%), palmitinsyre (4-9%) og stearinsyre (1-7%). Afhængigt af hvilken type solsikkeolie du bruger (ja, der er mere end en type solsikkeolie), ændres forholdene.

For eksempel er nogle typer solsikkeolier højt i lineolsyre, mens andre i oliesyre. Hvis du undrer dig over, afhænger disse forskelle af plantens genetik og hvor den blev dyrket.

Men de indeholder alle en enorm dollop af vitamin E.

Relaterede: Hvad virker E-vitamin for din hud?

Hvad betyder solsikkeolie for huden?

Husk alle de fedtsyrer jeg lige har fortalt dig om? De er super fugtgivende.

Med deres hjælp skaber solsikkeolie en barriere på huden, der låses i fugt. Dette gør selv de tørreste hudtyper bløde og glatte og hjælper følsom hud bedre modstandsdygtige over for miljøet.

Der er mere. En undersøgelse fra 2005 fandt også ud af, at solsikkeolie nedsætter infektionshastigheden hos premature spædbørn med lav fødselsvægt. Det gør det bedre end Aquaphor (du ved, den behandling der bruger petrolatum).

Huden af ​​for tidlige babyer er underudviklet og mere tilbøjelig til infektioner. Solsikkeolie hjælper med at styrke deres huds beskyttende barriere, så de bliver sikre.

Åh, det har også antimikrobielle egenskaber

Bundlinjen

Jeg kan ikke se solsikkeolie tage sted for olivenolie i min hudpleje rutine (jeg vil ikke have olivenolie at blive for jaloux 😉), men hvis du leder efter en naturlig fugtighedscreme til tør og følsom hud, er dette op for jobbet.

Har du nogensinde brugt solsikkeolie? Del din oplevelse i kommentarerne nedenfor.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer