loader
bg-category
Den skræmmende hud betingelse, der næsten tog denne skønhed blogger liv

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Dagens video går live på min YouTube (link i bio) kl 9 @westlabsalts

Et billede indsendt af Bryneenee-Psoriasis (@bryneenee) på

Ifølge National Psoriasis Foundation arver mindst 10 procent af menneskerne de gener, der i sidste ende fører til den fælles hudtilstand. Kun 2-3 procent af befolkningen udvikler faktisk sygdommen, men psoriasis skyldes hovedsageligt en blanding af genetik og "udløsere" eller eksterne faktorer (som stress, hudskader, medicin), der fører til blændinger, der opstår på hud i form af tykke, røde, humpede pletter eller flager. Til den 21-årige skønheds terapeut og blogger Bryony Bateman blev hendes tilstand, erythrodermisk psoriasis, så forværret, at den næsten tog sit liv.

Hvordan jeg tilbragte 5 timer af min nat - i et opholdsstue i A & E blev fodret smertelindring og væsker gennem IV doseret op på morfin og dækket af steroid cremer i et forsøg på at berolige min ildskind

Et billede indsendt af Bryneenee-Psoriasis (@bryneenee) på

Psoriasis forårsager en overproduktion af hudceller, hvilket fører til de røde, flaky patches og sølvskalaer, der har plaget mange, herunder berømtheder som Kim Kardashian, Leann Rimes, Britney Spears og Cara Delevingne. Da sygdommen overtog 98 procent af hendes hud, gik Bateman's krop i chok, da hendes immunsystem begyndte at kæmpe mod sin krops eget væv. "Det var som om jeg brændte indefra," sagde Bateman. "Min krop var i en tilstand af chok, fordi min hud var så tør, at min krop slet ikke havde nogen hydrering. Jeg var bogstaveligt talt kaste ark af hud, det var smerte. "

#psoriasis

Et billede indsendt af Bryneenee-Psoriasis (@bryneenee) på

Ifølge New York dermatolog Gary Goldenberg, MD, kan psoriasis udgøre mere alvorlige problemer for dit helbred end bare de kosmetiske dem, vi er kommet til at kende. "Erythrodermisk psoriasis er en type psoriasis vulgaris (almindelig psoriasis), som normalt påvirker livets livskvalitet på en negativ måde gennem generel hudrødhed, skalering og kløe. Patienter med denne type psoriasis kan tabe vand og varme gennem deres hud, og det kan føre til andre ubalancer i kroppen. De kan også blive dehydreret og tilbøjelige til infektioner. "

Ser så meget bedre #psoriasis

Et billede indsendt af Bryneenee-Psoriasis (@bryneenee) på

Udover receptpligtige steroidcremer og antibiotika har Bateman fundet ud af, at havsaltbad og solseng har bidraget til at reducere symptomerne, der førte til hendes næsten dødelige kamp. Men de løsninger, der fungerer for nogle, fungerer måske ikke for andre. Dr. Goldenberg mener et godt sted at starte for mennesker, der lider de samme symptomer, ville være et besøg hos en bestyrelsescertificeret hudlæge. "Der er flere muligheder, herunder injicerbare og orale medicin," siger Dr. Goldenberg. "Lys terapi kan også hjælpe, men ikke så hurtigt som andre muligheder. Nogle gange må patienter med denne type psoriasis blive indlagt på hospitalet. "

For Bateman, der var nødt til at klare flare-ups og deres næsten dødelige bivirkninger, gav hun motivationen til at hjælpe andre, der står over for lignende problemer og for at skinne et lys på, hvordan skadelig psoriasis kan være. Hun deler nu sin historie om sociale medier og er begyndt at oprette YouTube-tutorials for at hjælpe syge med hudpleje, makeup og modetips, hun har lært gennem sin egen erfaring med sygdommen. "Det var livstruende, og uden den nødhjælp, de gav mig, kunne det have været en anden historie," sagde hun. "Det var en virkelig forfærdelig oplevelse, men det gjorde mig mere fast besluttet på at gøre andre mennesker opmærksomme på psoriasis og hvor farligt det kan være."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer