loader
bg-category
At se dette i din mund kan være et tegn på kræft

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

En ny undersøgelse blev præsenteret ved 2016 American Society for Cancer Research Meeting, som afslører en forbindelse mellem periodontal sygdom og kræft i bugspytkirtlen. Linket kan tyde på, at tyggegummi sygdom er en potentiel tidlig markør for kræft i bugspytkirtlen, hvilket kunne bane vejen for en bølge af tidlig opdagelse af kræften, som også forekommer at være en af ​​de mest dødelige former for kræft. avanceret stadium, hvor det ofte er diagnosticeret.

Forskere fra New York University (NYU) Langone Medical Center (med et tilskud fra National Cancer Institute) fandt, at de med to typer af orale bakterier, der forårsager periodontal sygdom, i denne sag, Porphyromonas gingivalis og Aggregatibacter actinomycetemcomitans, har en højere forekomst af kræft i bugspytkirtlen end dem, der ikke havde tandkødssygdommen.

Undersøgelsen viser, at deltagere med Porphyromonas gingivalis i deres mundhule havde en 59 procent større risiko for kræft i bugspytkirtlen end de deltagere, der ikke gjorde det. Sammenslutningen af ​​deltagere med Aggregatibacter actinomycetemcomitans var ikke så signifikant som den førnævnte, selvom de i det mindste havde en 50 procent øget risiko for at udvikle kræften.

Resultaterne understøtter undersøgelsens første hypotese og hævder, at de, der har udviklet kræft i bugspytkirtlen, har tendens til at have dårlig oral sundhed. En række tidligere undersøgelser har også vist et stærkt forhold mellem tyggesygdomme og kræft i bugspytkirtlen. Resultater fra en europæisk kohortundersøgelse i 2013 viste også, at der med høj grad af Porphyromonas gingivalisantistoffer i blod forårsaget en dobbelt stigning i udviklingen af ​​kræft i bugspytkirtlen, mens et andet 2007 prospektivt kohortestudium fandt en 64 procent øget risiko for kræft i bugspytkirtlen, når man så på mere end 50.000 mænd sundhedspersonale med en historie med parodontitis.

Ved at se på de mundtlige prøver af spyt, der er indsamlet inden starten af ​​kræft i bugspytkirtlen, er denne undersøgelse fra NYU den første til at afsløre, at parodontale sygdomme står i ansigt forud for udviklingen af ​​kræft i bugspytkirtlen, ikke omvendt. Forskerne gjorde imidlertid klart, at dette fund ikke bekræfter, at de to tyggegummi forårsager bakterier forårsager kræft i bugspytkirtlen. I stedet korrelerer de det med systemisk betændelse, der forekommer i kroppen, et kendt symptom eller forstadie til udvikling af kræft, og at få parodontale sygdomsfremkaldende bakterier i munden, kan øge sandsynligheden for betændelse.

Ifølge Timothy Chase, DMD, bliver medicinske studier, der viser nye forbindelser mellem oral og systemisk sygdom, mere og mere hyppige. "Det er nu mere tydeligt end nogensinde, at god mundhygiejne og regelmæssige tandprøve kan redde dit liv såvel som dit smil. Periodontal sygdom er normalt smertefri, men tegnene på mulig periodontal sygdom er blødende tandkød ved børstning eller tandtråd, dårlig ånde, følsomme tænder, tilbagegående tandkød eller tænder, der løsner. "Dr. Chase forklarer, at tilføjelse af den periodontale sygdom, der er fanget i de tidlige stadier, kan behandles let med tyggegummibehandlinger, antibiotika, særlig mundvask og forbedret hjemmepleje, men dens senere stadier kan kræve mere signifikante tyggegummibehandlinger for at udrydde sygdommen. "Men i dag er teknologien, selv de mest avancerede behandlinger er smertefri. Bedste råd? Se din tandlæge regelmæssigt, og tidligere, hvis du har nogen af ​​de ovennævnte tegn."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer