loader
bg-category
Hvorfor bliver håret gråt?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Graying Hair er et af de mest almindelige og uundgåelige tegn på aldring vi oplever - men det er også en af ​​de mest mystiske. Vi kender alle en person, der begyndte at gråte i hendes tidlige 20s, mens andre ikke går grå indtil deres 60'ere eller senere. Så hvorfor bliver håret gråt - eller endog hvidt til tider? Og hvorfor sker det for nogle mennesker hurtigere end andre?

Nå, for at starte, stress er ikke en faktor. Jeg blæste i kendsgerning. Ifølge WebMD har forskellige undersøgelser fundet, at i modsætning til folkelig tro vil ekstrem stress ikke forårsage, at dit hår bliver gråt for tidligt. Og selvom der ikke er meget definitivt bevis på hvad gør fordi håret bliver gråt, er der et par almindeligt troede grunde:

  • Melaninproduktion: Hårets pigment kaldes melanin, og det produceres af celler i hårpæren. Når vi alder, ophører cellerne med at producere det pigment, hvilket får vores hår til at vokse i gråt (med minimalt melanin) og hvidt (uden melanin), ifølge ScientificAmerican.com.
  • Genetik: Mange undersøgelser har vist, at tiden og omfanget af melaninminskning i hår er forbundet med genetik, og folk er udsatte for at blive grå i eller omkring en vis alder. Også i almindelighed, ifølge en WebMD, begynder kaukasierne at gråte i deres midt på 30'erne, asiater i deres sene 30'ere og afroamerikanere og afrikanere i midten af ​​40'erne. Og efter en undersøgelse offentliggjort i International Journal of Trichology (som fokuserer på hovedbunden og håret), anses graying for tidligt, hvis det sker før 20 år i hvide mennesker, 25 i asiatiske mennesker og 30 i afrikanske mennesker.
  • Opbygning af hydrogenperoxid: Nej, vi henviser ikke til hydrogenperoxidet, der kommer i en flaske. Hårceller fremstiller rent faktisk små mængder hydrogenperoxid selv. Men over tid bygger disse beløb op og ifølge en undersøgelse, der er offentliggjort i The FASEB Journal, der kan medføre vækst af grå hår. Hydrogenperoxidopbygning blokerer den normale syntese af melanin, hvorved håret hårdt bleges fra starten. En anden faktor i denne proces er catalase, et enzym produceret af vores kroppe, der bryder ned hydrogenperoxid. Men med tiden producerer vi mindre af enzymet, hvilket betyder, at der er mindre af det at nedbryde hydrogenperoxidet.
  • Miljømæssige faktorer: Ifølge undersøgelsen, der blev offentliggjort i International Journal of Trichology, har mange undersøgelser også fundet et link mellem forskellige miljøfaktorer og gråt hår. Ting som ultraviolet lys eksponering, ernæringsmæssige mangler (primært vitamin D3 og B vitaminer), og endda rygning kan føre til for tidlig tab af pigment i dit hår. Endnu en anden grund til at holde op med at ryge og spise dine vitaminer!

LÆS MERE: Ekspert Tips til farvning af dit hår grå - med det formål

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære