loader
bg-category
Spørg en forsker: Hvorfor kan jeg ikke dyrke mit hår længere?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Videnskabsmanden: Rolanda Johnson Wilkerson, Ph.D., en hår- og hudforsker hos Procter & Gamble.

Svaret: Livscyklusen for en enkelt hårstreng er tredobbelt: dyrkning, hvile, afstivning. Anagenen eller vækstfasen er, når dit hår vokser. Dette varer mellem to og seks år, og når det er færdigt, er det så længe håret kommer til at komme. I catagen eller overgangsfasen, der varer nogle få uger, sænker væksten som hårstangen begynder at løfte af follikelen. Endelig skubbes håret i telogenfasen af ​​et nyt hår, der spire under det. Dine individuelle hår er alle på forskellige punkter i denne cyklus, hvorfor du ikke regelmæssigt bliver skaldet, da nye aksler skubber den gamle ud! Hver dag bliver omkring 100 skuret ud og erstattet af nye tråde.

Folkets hår vokser i forskellige satser, hvilket giver mere eller færre tommer i samme tid. Og en kvindes anagenfase kan vare tre gange så længe som en anden er baseret på genetik. Denne matematik bestemmer dit ultimative potentiale for hårvækst. Typisk vil den maksimale længde vores hår vokse er tre fødder, men nogle mennesker vil aldrig nå det. (I den anden ende af spektret er der en sjælden genetisk tilstand, der gør det muligt for folk at dyrke deres hår til gulvet!)

Hårcyklusen er drevet af hormonelle udsving, så det kan ændre sig, når du går ind i forskellige livsfaser. Under graviditeten forlænger høje østrogenniveauer anagentrinnet, så håret sandsynligvis vil vokse både tykkere og længere. Omvendt falder dine østrogenniveauer under og efter overgangsalderen. Dette kan betyde både langsommere vækst og derfor kortere hår. I mange tilfælde, når et hår kaster efter telogenfasen, vil finere hår erstatte dem og forårsage generel udtynding.

Det meste af dette er uden for vores kontrol, men den måde, vi bryr os om vores hår, vores skalp og vores kroppe, er ikke - og kan have en stor indvirkning på hårets længde og sundhed. Kemiske behandlinger, opvarmning og sol eksponering kan få dit hår til at bryde, før det har nået sit fulde potentiale. Det er vigtigt at sørge for at du er hydreret og at spise mad med vitaminerne A og C, hvilket producerer brændstof sebum og holder håret smidigt og omega 3 fedtsyrer, hvilket øger hovedbundens helbred. Hår er lavet af protein, så sørg for at du spiser nok af det også. Hvis du bryr dig om din krop og hår, er det kan dyrke. Selvom din personlige maks ikke er så længe du ønsker (eller så længe det plejede at være), vil gode vaner holde dine låse i toppunkt.

MERE PÅ HÅR FRA YOUBEAUTY

Hvad skal man gøre for at tynde hår Hvordan dine vaner beskadiger dine hairfoods, der hjælper hår vokser

QUIZ: Hvad er din hår alder?

BUTIK: Produkter til hårvækst (fra vores søsterside, BeautySage)

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer