loader
bg-category
Er mineralolie virkelig dårlig for din hud?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Er det et mineral? Eller er det en olie? Dette er en ingrediens, der forårsager en masse forvirring og får en masse flack, selv om det er et meget almindeligt standby i en række skønhedsprodukter. Så måtte vi spørge: Er det virkelig så slemt for dig?

Myte 1: Det er lavet af olie, som i de ting, der gør din bil kørende.

Det er her, hvor tingene bliver lidt forvirrende. Til at begynde med, "Mineralolie er ikke et mineral, men snarere en olie baseret på petrolatum", forklarer Washington, D.C., dermatologen Elizabeth Tanzi, MD. Det er et stort ord, men petrolatum er en halvfast blanding af kulbrinter opnået fra petroleum, og du kan også se det i ting som vaseline eller paraffinvoks. "Mineralolie er et flydende biprodukt af destillation af råolie til fremstilling af benzin og andre råoliebaserede produkter fra råolie", siger berømthedskunstner Mandy Epley. "Forskellen er, hvordan disse olier er raffinerede: De, der anvendes i kosmetiske produkter, er meget raffinerede, mens de, der anvendes i automobilolier og væsker, ofte er uaffinerede eller kun mildt behandlede."

Myte 2: Det er lidt at blive udfaset i hudplejeverdenen.

Ifølge kosmetisk kemiker Kelly Dobos er mineralolie meget udbredt i mange kosmetiske og personlig plejeprodukter, fordi det er utroligt effektivt, omkostningseffektivt og har en solid sikkerhedsprofil med over 100 års brug. "Derudover er mineralolie meget stabil og har en lang holdbarhed, i modsætning til naturlige olier, der kan gå rancid og skabe potentielt irriterende forbindelser."

Myte 3: Kemikalierne i det kan forårsage kræft.

I alle hudpleje beskyldninger derude, er dette naturligvis det værste. "Ved at fjerne urenhederne [raffinering] bliver det sikkert for hudplejeprodukter og anses for ikke-komedogene. Det er heller ikke blevet bevist, at det forårsager kræft, "siger Epley. Norwalk, CT, dermatolog Deanne Mraz Robinson, MD, tilføjer: "De slags mineraler olier, du lægger på din hud-farmaceutiske eller kosmetiske-grade-er 'meget renset.' Forfinningsprocessen tjener til at fjerne skadelige urenheder og kræftfremkaldende stoffer i forbindelse med mineralolie eller mindre mineralolier. "

Myte 4: Det kan virkelig tilstoppe dine porer.

Mineralolie er en af ​​de ingredienser, der sidder oven på din hud, og molekylerne er for store til at blive absorberet i det. "Det producerer et okklusivt lag, der forhindrer vandtab, som holder huden hydreret og beskytter den mod irritation udefra," siger Dr. Mraz Robinson. "Men for meget okklusion kan være en dårlig ting, der fører til tilstopning og acne." Løsningen: Igen skal du kigge efter kosmetisk kvalitet. "Kosmetisk kvalitet mineralolie bør være meget raffineret, og som sådan ikke sandsynligvis forårsage tilstopning og acne. Det handler om kvalitet, renhed og grad af forfining af mineralolie. "

Myte 5: Hudpleje eksperter hader det.

Fordi det er farveløst, lugtfri, forholdsvis billigt og ekstremt usandsynligt at forårsage allergiske hudreaktioner, er mineralolie en utrolig attraktiv ingrediens i hudplejeprodukter. "Vi bruger det i vores EVE LOM Cleanser, fordi det ikke tilstopper porerne på grund af dets raffinerede tekstur og højere klassificering", forklarer Amandine Isnard, chef for produktudvikling for mærket. "Vi mener, at i kombination med vores underskrift botaniske blanding og æteriske olier giver mineralolie vores rensemiddel til at fungere optimalt."

Myte 6: Og så gør kosmetiske kemikere.

De øverste lag af hudcellerne er omgivet af en lipidmatrix, som virker som en barriere for vandtab, men ændringer i vejr, hyppig vask osv. Kan forårsage forstyrrelser i hudens naturlige barriere. "Mineralolie er et fugtgivende middel, fordi det er okklusivt for huden og supplerer hudens naturlige barrieregenskaber," siger Dobos. "Kosmetiske kemikere ved, at det er et af de bedste okklusive midler, der anvendes i kosmetik.

Myte 7: Når det kommer til hydrering, hjælper det virkelig ikke.

Isnard siger, at denne er helt falsk, da mineralolie ikke kun har en dokumenteret fortegnelse over at være en af ​​de mest fugtighedsgivende ingredienser, der er tilgængelige i hudplejeverdenen, men det er også en, der er effektiv i sårheling. "Årsagen til, at mineralolie findes i så mange produkter, er fordi det er fugtgivende - det er en blødgørende, så det er meget naturligt, det er ekstremt hydratiserende," siger Epley. "Men det kan være så blødt, at det kan føle sig tungt eller fedtet, hvilket er det eneste negative ved det, hvis du ikke nyder den følelse."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære