loader
bg-category
Overraskende årsager til UTI'er

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Det er desværre temmelig sandsynligt, at du har førstehånds erfaring med brændende vandladning og mavesmerter, der ledsager en urinvejsinfektion. Det er den næst mest almindelige form for kropslig infektion, der er ansvarlig for en hel del 8,1 millioner lægebesøg hvert år i USA. Kvinder er meget mere tilbøjelige end mænd: for damer er risikoen for at få et UTI på et tidspunkt over 50 procent!

Årsagen til UTI er mange, men det er lettere at overveje, at UTI'erne forårsages af bakterier, der sidder fast i urinrørets vægge og rejser op til (tænk på det som mælket op til) din blære. Jo længere urinrør gør det sværere for bakterier udefra for at gøre det helt til blæren hos mænd. En gang i blæren synes bakterierne at lide de fleste urin og formere sig der. Hvis ubehandlet, kan bakterierne i din blære køre længere frem mod dine nyrer: en mere alvorlig situation. Du kan måske vide, at disse infektioner kan skyldes, at bakterier bliver skubbet op i din krop under sex, hvorfor det er vigtigt at du tisse hver gang du har sex (før og efter er bedst, men i det mindste efter-Hvis du ' Jeg har springet på badeværelset, så du kan holde krammer med din beau i sengen, det er meget sødt, men undskyld, vi foreslår virkelig, at du går tisse. Spyl den urinrør ud med frisk urin fra din blære, baby. Derefter kan du genoptage kramning. )

Men der er nogle mulige årsager til UTI'er, der kan overraske dig. Den gode nyhed? At kende dem vil give dig så mange flere måder at undslippe den forfærdelige, forfærdelige brænde.

  1. Urinsammensætning og kost. I begyndelsen af ​​et UTI producerer dine celler siderocalin, et protein, der bekæmper bakterier ved at sekvestere det jern, bakterierne lever på. En ny undersøgelse fandt ud af, at urinpræparatet har en stor effekt på, hvor godt sidocalin fungerer. Jo lavere pH i din urin (jo mere syre), og jo færre du har af visse metabolitter kaldet aromater, jo værre vil du fare. Så en alkalisk urin virker bedst. Forskerne antager, at nogle af disse aromater binder til jern og derved forhindrer bakterier i at fodre på det. Det bedste: Selv om urinpræparatet er et komplekst problem, tyder forskningen på, at du både kan øge pH (gør det alkalisk) og øge forekomsten af ​​metabolitter gennem kost, herunder calciumtilskud, kaffe, te, bær, rødvin, mørk chokolade, og tranebær.
  1. Boblebad. Hvis du forsøger at undgå et UTI, kan du måske også skære ned på boblebadene. Vi ved, de er så afslappende, men støv i de varme skind kan stort set tjene som en invitation til bakterier til at deltage i festen i din urinrør. Brusere fungerer bedre.
  1. Rygning til forsiden. Da UTI'er normalt skyldes E. coli eller andre bakterier fra din tarmkanal, trækker du toiletpapiret fra din endetarm - dybest set en E coli og andre bakterier fabrik-til din vagina er en dårlig idé. Front-to-back er vejen at gå.

hvis du har har fået et UTI for nylig, vi håber at vide, at nogle af risiciene hjælper dig med at undgå samme skæbne i fremtiden. Men du er også ifølge en nylig undersøgelse 22 procent mindre tilbøjelige til at udvikle rheumatoid arthritis end nogen der har ikke havde et UTI i de sidste to år. Så i det mindste er der så lille trøst.

LÆS MERE: Hvad er risikoen for p-piller?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære