loader
bg-category
Er det Acne eller noget andet?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Tænk, at bump eller breakout på din hage (eller andetsteds i dit ansigt) er en typisk bums? Gæt igen. Ikke enhver ufuldkommenhed, der ligner en zit er en. Faktisk er der en lang række hudforhold, der bliver misdiagnosticeret og forkert behandlet (normalt hjemme, når du selv diagnosticerer, hvorfor du altid bør se en hudlæge). Så sørg for, at du ved, hvad du virkelig behandler, så du kan slippe af med det ordentligt, inden du slather på blemish-busting cremer og lotion.

MiliaDisse uskadelige, små, hårde, hvide humle misforstår ofte som whiteheads, men er faktisk helt forskellige, og her er hvorfor. En ægte whitehead sidder over huden; milia er fanget lige under overfladen. En ægte hvidhoved kan forekomme overalt på huden; milia findes normalt under og omkring øjnene og på kinderne. En ægte whitehead indeholder bakterier, pus, olie og døde hudceller; milia, ifølge dermatologen i New York Dendy Engelman, MD, indeholder keratin (hudprotein) og har tendens til at være ikke-inflammatorisk, selvom de er dybere i huden end acne.

Du vil måske også syntes om: Sådan får du bedre hud i en uge

Sådan behandles det: Ingen mængde af anti-acne produkter vil endda komme tæt på at skrabe overfladen, når det kommer til at zapping away milia. Den bedste måde at slippe af med dem er at få dem professionelt ekstraheret - de kan blive ved med at sove i flere måneder, hvis ikke. En nål eller lancet skal bruges af din hudlæge eller æstetiker til at åbne miliaen før keratinen forsigtigt skubbes ud. "Fordi milia normalt ikke går væk uden ekstraktion, så prøv ikke at fjerne dem selv", siger Seattle dermatolog Jennifer Reichel, MD. Dette er en du absolut ønsker at forlade til en ekspert.

rosaceaEn af grundene til, at denne inflammatoriske hudtilstand ofte anses for at være acne (selv om der er mere rødme) skyldes de små bump, papler og pustler, der optager på huden, der ligner bumser. "Bump og bumser er blandt de mest almindelige symptomer på rosacea, så det er ikke overraskende, at næsten halvdelen af ​​syge tror at de har acne, før de bliver diagnosticeret af en læge," siger Dr. Engelman. Rosacea, i modsætning til acne, har tendens til at komme sammen med nogle forskellige symptomer som skyllet hud, rødme på næse og kinder og brudte kapillærer plus pletter af rød hud.

Sådan behandles det: Over-the-counter og recept-styrke anti-inflammatoriske cremer og lotioner tendens til at fungere bedst. Din læge kan lægge dig på et aktuelt produkt som Finacea, Metrogel eller Soolantra for at hjælpe med at kontrollere symptomerne på rosacea. "For ansigtsrødheden med skylning er Mirvaso en stor aktuel mulighed," siger Dr. Engelman. Andre behandlingsformer omfatter oral medicin eller endda en pulserende farve laser eller IPL behandling.

Keratosis PilaraisHvis dine ben, arme eller nogen anden del af kroppen end dit ansigt er tilbøjelige til at udvikle kløende røde støder, der ikke går væk - og ikke kommer til hovedet, er det KP (keratosis pilaris) i stedet for en udbrud. Selv om det ikke er umuligt at bryde ud på andre steder end dit ansigt, er læsioner på disse dele af kroppen normalt ikke akne, fordi der ikke er mange svedkirtler for at producere nok olie. KP er resultatet af unormal keratinisering af hårfollikelbeklædningen. "Det er en betingelse, at det også er så mange," siger Dr. Reichel.

Sådan behandles det: Exfoliate, exfoliate, exfoliate! KP kræver flittig og regelmæssig brug af en god exfoliator, fordi roden af ​​problemet i det væsentlige er en tilstoppet pore (hovedsagelig tilstoppet med bare død hud, ikke bakterier og olie, hvilket er tilfældet med bumser). Kroppen vasker og lotioner med mælkesyre er nøglen, fordi de fjerner follikelet, ligesom laserbehandlinger for at reducere enhver rødme også. "KP er svært at behandle på grund af betændelsen omkring folliklerne," siger Dr. Reichel. "Jeg sætter mine patienter med KP på Hydro40, som hjælper det med at blive bedre."

Du kan også lide: Sådan løser du skønhedssituationer

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære