loader
bg-category
Forskellen mellem fysiske og kemiske solcreme

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Ved nu ved du sikkert, at iført solcreme hver dag er en ikke-omsættelig for sund hud. Men vidste du, at solcreme falder ind i forskellige kategorier baseret på dets ingredienser? Vi nedbryder forskellen mellem fysiske og kemiske solcreme, så du kan bestemme, hvad der i sidste ende passer til dig.

Fysisk solcreme afspejler strålerne. De indeholder meget fine mineraler, der forbliver på hudens overflade, hvilket faktisk skaber en barriere for at reflektere solens stråler.

Ingredienser at kigge efter: Titandioxid, Zinkoxid

Godt for: Overfølsom hud

Fordele: "Fysiske solbeskyttelser beskytter huden mod solen ved at afbøje skadelige stråler," siger New York dermatolog Michael Shapiro, MD. De har også en tendens til at vare lidt længere på huden.

Ulemper: Tidligere forlod de ofte en hvid støv på huden, men nutidens formler er mere gennemsigtige. Nogle brugere finder, at de kan fortsætte med "tykkere".

Kemisk solcreme absorberer strålerne. De er lavet af syntetiske forbindelser (producenter kalder dem "organiske" filtre), der absorberer ultraviolet stråling.

Ingredienser at kigge efter: Avobenzon, Octinoxat, Zinkoxid, Octocrylen

Godt for: Tørre hudtyper

Pro: "Kemisk filtrerede solcreme giver mere dækning imod både UVA og UVB stråler," siger Dr. Shapiro.

con: Du skal typisk vente mindst 20 minutter efter ansøgning for at få tilstrækkelig solbeskyttelse.

Insider tip: Der er meget sagt om de forskellige typer solcreme, men husk at bruge en bredspektret solcreme, der er SPF 30 eller højere dagligt, er vigtigere end at vælge mellem de to.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer