loader
bg-category
En Ode til Kvinde Condom

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Det tog mig indtil min 30'erne til endda at prøve en kvindelig kondom. De kan koste så meget som $ 4 hver. Mandlige partnere bliver ofte forvirret af deres syn. Og jeg skal bestille dem online, hvilket betyder, at den spontane dash-to-the-corner-store tilgang ikke vil fungere.

Men kvindelige kondomer er blevet min foretrukne og mest pålidelige form for prævention - ja før endda mandlige kondomer. Hvis du ikke har set en, er en kvindelig kondom pouched-formet og indsat i vagina af en kvinde; en ring på enden forbliver uden for vagina, der dækker labia. I modsætning til mandlige kondomer, som kræver, at en mand sætter den på sin penis, sætter en kvindelig kondom kvinden i fuld kontrol over præventionen. Og de er en effektiv løsning på det - som den seksuelle sundhedsprofil Bedsider.org forklarer, beskytter kvindelige kondomer dig mod STD'er / STI'er (altid en bekymring!), Herunder HIV, såvel som uønsket graviditet. De kan også bruges med både olie- eller vandbaseret glidemiddel og er sikkert for alle med latexallergi. Det lyder godt, ikke?

Så hvorfor er ikke kvindelige kondomer mere tilgængelige? Sandheden er, at der findes et kylling-og-æg-problem: Drugstores siger, at de ikke bærer kvindelige kondomer, fordi ingen køber dem; kvindelige kondom fabrikanter siger flere mennesker ville købe dem, hvis apoteker båret dem.

Jessica Terlikowski, grundlægger af National Female Condom Coalition, sagde, at "manglende bevidsthed om, at produktet eksisterer i første omgang" såvel som tilgængelighed, er to hovedårsager til, at kvindelige kondomer er vanskelige at komme forbi. "Selv individer, der har hørt om kvindelige kondomer og vil bruge dem, er ikke i stand til at få adgang til dem konsekvent," sagde Terlikowski. Hun bemærkede, hvordan denne inkonsekvens kan gøre det lettere at finde og anvende kvindelige kondomer: Hvis klinikken løber ud, eller hvis netbutikken ikke har en regelmæssig forsyningsdato, kan selv de mest krævende brugere beslutte, at på trods af fordelene er kvindelige kondomer Det er ikke besværet.

Nogle problemer med kvindelige kondomer koger ned til dårlig PR. "Jeg synes, at den største misforståelse om kvindelige kondomer er, at folk ikke vil have dem og ikke vil bruge dem. Vi ved, at det simpelthen ikke er sandt, "tilføjede Terlikowski. "Den anden misforståelse er, at de ikke forbedrer seksuel fornøjelse. De kan helt sikkert! Den bredere, løsere pasform, det varmeledende materiale og ringene kan alle bidrage til en mere behagelig oplevelse for begge parter. "

LÆS MERE: Sådan vælges det bedste smør til sex

Dette ekko mange af de kommentarer, jeg har hørt fra andre kvinder, der forsøger at introducere kvindelige kondomer til deres partnere: fordi de er lidt mere komplicerede at bruge end mandlige kondomer, afviser folk dem som "for mange problemer." Stigma omkring kvinder kondomer taler også til større problemer om måden, som både mænd og kvinder føler om kvindens kønsorganer: indføring af en kvindelig kondom er uden tvivl en mere intim akt end at male en mandlig kondom over en penis. Derudover er det lettere at se, om kondomet bruges korrekt, fordi mandlige kønorganer er eksterne. I mine samtaler med venner siger fans af kvindelige kondomer normalt, at det tog "nogle få forsøg" for at få det rigtigt, og for mange kvinder er disse odds for meget til at lege med. Både omkostninger og risici optager hurtigt. Af disse dedikerede kvindelige kondombrugere forsøgte alle dem - jeg inkluderede - dem i den relative sikkerhed i et monogamistisk forhold, mens man anvendte en sikkerhedskopimetode som pillen for at sikre sig, at de ikke ville blive gravid.

Ak, ikke alle har mulighed for prævention og fejltagelse. Judy Silwana er en sexpædagoger i Sydafrika, og hun har været en førende fortaler for kvindelig kondombrug i sit land. Det har dog været en udfordring, og hun mener, at sexisme og traditionelle ideer om kønsrolle har meget at gøre med det. "Den kvindelige kondom betragtes som mærkelig, da det er mænds tendens til at lede relationer, og kvinder har lidt at sige", sagde hun i et interview med Avert.org. "Kvinder indleder ikke sex eller forhandler sex og kan blive ofre, afhængigt af hvis mænd vælger at bære [kondomer] eller ej - kvinder er hjælpeløse. Den kvindelige kondom ændrer tingene. "Avert.org bemærker også, at regeringer og ngo'er har spredt millioner af kvindelige kondomer i hele verden.

Tilbage i USA har vi svært ved at acceptere den kvindelige kondom så meget som vi gør andre former for prævention. Forskellen i opfattelsen mellem mandlige og kvindelige kondomer er f.eks. Tydeligvis selv i emballagen. Gå til enhver Walgreen eller CVS, og du vil se rækker af mandlige kondomer i forskellige farver, størrelser, smag og teksturer. Alligevel er der kun ét stort mærke af kvindelige kondomer, der er tilgængelige i USA, FC2 eller Reality's kvindelige kondom, og dets indpakning giver intet løfte om at være "ribbet for hendes glæde." Som feministisk blogger skrev Amanda Hess i Washington City Paper om kvinden kondomer, "[H] han er hovedvejspærring til kvindelig kondombrug, der er kulturel, ikke økonomisk."

Hvad vil det tage for at få kvindelige kondomer til at blive mere tilgængelige og udbredt? Uddannelse af unge kvinder og mænd om kvindelige kondomer er et godt sted at starte.Sundhedsklinikker, skoleplejers kontorer og apoteker kan gøre en indsats for at gøre kvindelige kondomer mere tilgængelige, mens producenterne kan reducere prisen (FC2 er allerede billigere at producere end den oprindelige version, FC). Men dybt ned, øget brug af kvindelige kondomer kan afhænge af noget andet: stigmatikken relateret til kvinder, deres kroppe og deres ret til at være i kontrol med deres sexliv.

LÆS MERE: Gør du p-piller, får du vægt?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer