loader
bg-category
Melatonin virkelig hjælper dig med at sove bedre?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Det lader til, at i dag er vi alle på udkig efter noget for at hjælpe os med at sove hurtigere og blive i søvn længere. Vores liv er så travlt, og vi finder ofte os ved at planlægge vores næste dags handlinger, når vi skal slukke. Dette resulterer i rastløse nætter-nogle tror måske, jeg er vanvittig, men jeg holder endda Post-its ved siden af ​​min seng, når ideer kommer i tankerne! For at vi kan få de anbefalede syv timers zzz's pr. Nat, drejer vi os om ting som kosttilskud, te og medicin; en af ​​de mest populære naturlige midler er melatonin. Men virker det virkelig? Her får vi den indvendige scoop.

Ifølge National Sleep Foundation (NSF) er melatonin et naturligt hormon lavet af din krops pinealkirtel, der ligger lige over midterdelen af ​​din hjerne. I løbet af dagen er denne kirtel inaktiv, men om natten er den "tændt" og begynder aktivt at producere melatonin, som frigives i dit blod. NSF siger dette forekommer typisk omkring 9 p.m. Dette medfører, at melatoninniveauerne i dit blod øges hurtigt, hvilket gør dig mindre opmærksom og mere træt.

"Melatonin er et hormon, der hjælper med at kontrollere vores søvnvågecykler", siger Dr. Frank Lipman, wellnessekspert og grundlægger af Be Well af Dr. Frank Lipman. "Det hjælper med at synkronisere vores cirkadiske rytmer, så vi er våger om dagen og kan hvile om natten, men denne naturlige produktion kan blive kompromitteret ved udsættelse for lyse lys om aftenen (telefoner, tv og computere), fordi kroppen stadig er mener, at det er lyst udenfor, og produktionen af ​​melatonin er stoppet. Personer, der har problemer med at falde i søvn, kan nyde godt af melatonintilskud, idet de tager 30-60 minutter før sengetid. "

Dr. Lipman siger at disse kosttilskud arbejder ved at tilbyde kroppen ekstra melatonin og opmuntre den søvnige følelse, det skal naturligvis føles om aftenen. "Selvom melatonin er et naturligt hormon og sikkert, når det tages i den rigtige dosering, er det nok ikke noget, du vil blive afhængig af, da det ikke behandler grundårsagen til søvnforstyrrelse," tilføjer han. "Når det er sagt, falder naturlige melatoninniveauer med alderen, så regelmæssig brug hos ældre mennesker kan yde stor støtte. Men jeg anbefaler det ikke til børn eller gravide og ammende kvinder. Jeg anbefaler heller ikke langvarig brug hos yngre mennesker ."

Du kan finde melatonin kosttilskud i de fleste apoteker og sundhedsfødevarebutikker (det er det eneste hormon tilgængeligt i USA uden recept), og NSF siger, at den generelle dosis er 1-3 mg, som kan hæve melatoninniveauet mellem 1 til 20 gange det normale beløb. Typiske bivirkninger er søvnighed, levende drømme (nogle gange hallucinationer) og morgengrogginess. Sørg for at spørge din læge, inden du tilføjer melatonin i din normale rutine, da kosttilskudene kan interagere med visse lægemidler som blodfortyndere, p-piller, diabetes meds og immunosuppressive midler.

"Den bedste og sikreste måde at støtte en god nats søvn på er at skabe en beroligende sengetid rutine, der kan forberede din krop til hvile," siger Dr. Lipman. "Det kan være at lave en elektronisk solnedgang (slukke for alle telefoner, fjernsyn og computere en time før sengetid), tage et varmt bad, lytte til beroligende musik, journaling og / eller nyde en kop beroligende urtete som kamille eller lavendel Derudover er der en række andre kosttilskud, der kan være nyttige, herunder magnesium, glycin, valerianrod, passionblomst og L Theanine for at nævne nogle få. Fordi alle er forskellige, melatonin eller anden naturlig søvnunderstøttelse arbejde forskelligt fra den ene person til den næste. Jeg anbefaler at være opmærksom, når du prøver sådanne produkter og lytter til din krop for at bestemme, hvad der faktisk er bedst for dig. "

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer