loader
bg-category
De 12 mest forurenede fødevarer, du kan spise

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Hvert år udsender Miljøgruppen (EWG) en liste over, hvad de anser for at være de fødevarer, der forurenes mest med pesticider kaldet "The Dirty Dozen." EWG bruger i år regeringsdata fra 2014 (det seneste år til rådighed). Det amerikanske landbrugsministerium afprøvede næsten 7.000 producere prøver og fandt ud af, at en chokerende næsten 75 procent af dem indeholdt pesticidrester. I mange tilfælde kunne pesticiderne ikke fjernes, selv når de vaskes eller i nogle tilfælde skrælles.

Før vi kommer ind i resultaterne, er det vigtigt at nævne, at der er nogle modstridende tænkeskoler om, hvordan skadelige pesticider er. En rapport fra 2012 fra NPR konkluderer f.eks., At tilstedeværelsen af ​​pesticider ikke nødvendigvis svarer til sundhedsrisici. Desuden er det godt at huske, at EWG er en advokatgruppe, der fokuserer på at tage ned kemikalier, men fakta er fakta. Så, uanset om det ændrer hvordan du handler, er her dataene at vide.

Til sin 2016 "Dirty Dozen" liste udpegede EWG produkterne med den højeste mængde pesticidbelastninger - og det lider skræmmende som en liste over alt, hvad vi elsker i vores køleskab. Listen indeholder æbler, ferskner, nektariner, selleri, druer, kirsebær, spinat, tomater, sød paprika, kirsebærtomater, agurker og toppe af med jordbær.

Ifølge EWG-undersøgelsen testede mere end 98 procent af jordbær-, fersken-, nektarin- og æbleprøver positivt for mindst en pesticidrester. En enkelt stikprøve jordbær opviste mindst 17 forskellige typer pesticider efterfulgt af druemost og sød peberprøver, som indeholdt 15 pesticider.

EWG udgav også en kategori "Dirty Dozen PLUS", der fremhæver to typer fødevarer, der blev opdaget at indeholde meget farlige pesticider. Navngivet på listen som især vedrører er kale, collard greener og hot peppers. Fundet på disse produkter var spor mængder af organophosphat og carbamat insekticider, der er så giftige, at der er lovlige begrænsninger mod at bruge dem. EWG anbefaler, at forbrugerne køber økologiske sorter af grønne grøntsager og peberfrugter - og hvis det ikke er muligt, skal de lave mad før de spiser.

Den gode nyhed er - det er ikke alle giftige derude. EWG udgav også en liste kaldet "The Clean Fifteen", som indeholder de produkter, der har mindst sandsynlighed for at holde pesticider. Der blev ikke fundet frugtprøver på listen over fire typer pesticider, og kun 5,5 procent af grøntsager indeholdt to eller flere pesticider.

Så hvad er sikkert at forkæle? Sød majs, ananas, kål, frosne sød ærter, løg, asparges, mango, papaya, kiwier, aubergine, honningmelon, grapefrugt, cantaloupe, blomkål og avocado. Avocados var de reneste, med kun 1 procent af avocado prøver, der viste pesticider. Gode ​​nyheder til vores morgenmad, smoothies og salater.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer