loader
bg-category
7 tegn på et skjoldbruskkirtlen problem

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Du kan måske ikke vide meget om din skjoldbruskkirtlen, men den lille, sommerfuglformede kirtel er et alvorligt under-radar kraftværk. Faktisk, skjoldbruskkirtlen producerer et hormon, der påvirker hver celle, væv og organ i kroppen, ifølge den amerikanske thyroidforening (ATA). "Thyroidhormon gør alt til at fungere bedre," siger Bryan Haugen, M.D., en endokrinolog og ATA's tidligere præsident. "Det gør dit hjerte slog stærkere, og dit stofskifte går hurtigere. Det regulerer din temperatur og din tarme, hvad angår absorption. Det gør selv din hjerne til at fungere bedre. "

Koldt altid?

"Hvis du ofte finder dig selv i et scenario, hvor alle i værelset føles fint, og alligevel er du klamrer på en trøje, kan en underaktiv skjoldbruskkirtlen skyldes."

Men hos nogle mennesker beslutter immunsystemet at angribe skjoldbruskkirtlen, idet den fejlagtigt binder det som en fremmed enhed. Dette kan føre til hypothyroidisme, hvor skjoldbruskkirtlen ikke producerer nok skjoldbruskkirtelhormon, hvilket forårsager alt fra din evne til at forbrænde kalorier til at være i stand til at tænke klart for at bremse ned. Underskel om din skjoldbruskkirtlen er nede for tællingen? Tjek 7 fælles tegn på hypothyroidisme:

1. Du har lagt fem eller flere pund og kan ikke finde ud af hvorfor. Med hypothyroidisme "er det som om termostaten i dit hus er blevet slået ned", fortæller Dr. Haugen. Undtagen i dette tilfælde er termostaten din stofskifte og huset er din krop. Resultatet? Du brænder kalorier i en langsommere hastighed og har vundet vægt 5-20 pund er typisk - selvom dine spisevaner og motion vaner ikke er ændret. Plus, du har svært ved at droppe de ekstra pund.

2. Din hud er blevet tør og flageragtig. Normal, sund hud slipper naturligvis af døde hudceller. Men den proces går langsommere med hypothyroidisme, så du begynder at få mere flakket, tørt hud. (Prøv disse tips til at lindre og hydrere tør hud.)

3. Du er altid kold. Det er den samme termostat effekt igen. Personer med hypothyroidisme har tendens til at føle sig kold og sveder mindre. Så hvis du ofte finder dig selv i et scenario, hvor alle i værelset føles fint, og alligevel er du krammer for en trøje, kan en underaktiv skjoldbruskkirtlen skyldes.

MENTAL FOG?

"Alt, herunder din hjerne, er svagere, når din skjoldbruskkirtlen er underpræstationer."

4. Du går rundt i lidt af en mental tåge. Alt, herunder din hjerne, er svagere, når din skjoldbruskkirtlen er underpræstationer, hvilket gør det sværere at huske ting og at tænke så klart som du plejede.

5. Din energi trækker ud hurtigere end normalt under dine træningsprogrammer. "Når du ikke har nok skjoldbruskkirtelhormon, kan hjertefrekvensen bremse og du kan ikke træne så godt," siger Haugen.

6. Du er forstoppet. Med hypothyroidisme "bevæger tyktarmen langsommere og mere vand absorberes, så folk får forstoppelse," bemærker Haugen.

7. Dine andre sundhedsproblemer bliver værre. En underaktiv skjoldbruskkirtlen kan forværre aktuelle sundhedsspørgsmål som depression.

Lav energi?

Hvis du har lyst til, at du ikke har nok energi, så spørg din doc om at undersøge din skjoldbruskkirtlen med følgende tests. Din historie er en stor del af din diagnose, men disse tests kan hjælpe din læge.

MERE: Test for unormal skjoldbruskkirtlen

infertilitet og unormale menstruationscyklusser. For eksempel kan en underaktiv skjoldbruskkirtlen gøre mild depression værre, eller for kvinder, der var borderline, når det drejede sig om at producere nok levedygtige æg til befrugtning, kan hypothyroidism gøre gravid mere udfordrende, bemærker Haugen. Gør et eller flere af symptomerne ovenfor? Det er værd at nævne det til din primærlæge læge og have en blodprøve. Hvis du er diagnosticeret med hypothyroidisme, vil du sandsynligvis blive sat på livslang receptpligtig medicin til at supplere skjoldbruskkirtelhormonet og få din krop tilbage i balance.

MERE: Tips til at øge dit energiniveau

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer