loader
bg-category
Er din skønhed rutinemæssig hjælp eller skadelig angst?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Sidste måned gik den elskede skønhedsguru Jaclyn Hill som en almindelig viral for en tweet om hendes skønhedsrutine. Denne gang var konteksten ikke en ny YouTube-tutorial eller hendes seneste skønhedsprodukt-collab. Det handlede om mental sundhed. "Jeg sværger at gøre min makeup hjælper min angst så meget !!" Hill skrev. "Hvis jeg begynder at blive ængstelig uden grund og bare sætte mig ned og begynde at lave makeup, ligger min angst nede inden for 10 minutter. Hver gang! Taknemmelig for makeup! "6.800 mennesker retweetede tanken, og næsten 400 reagerede direkte.

Jeg sværger at gøre min makeup hjælper min angst så meget !! Hvis jeg begynder at blive ængstelig uden grund og bare sætte mig ned og begynde at lave makeup, ligger min angst nede inden for 10 minutter. Hver gang! Taknemmelig for makeup! 🙏🏼

- Jaclyn Hill (@Jaclynhill) 10. marts 2018

Makeup kan nogle gange få en dårlig rap. En undersøgelse fandt en positiv sammenhæng mellem makeup og selvbevidsthed. Andre viser, at makeup, og opfattelsen af ​​et forbedret fysisk udseende, rent faktisk kan øge tilliden. Bortset fra alle de modstridende oplysninger er der også patriarkalske standarder og forældede forventninger til skønhed at overveje. Med anti-Trump læbestifter til salg og en vittighed om Det Hvide Hus Pressesekretærs smokey eye making overskrifter, iført makeup i 2018 kan føles som en politisk handling. Men midt i al kritik er det vigtigt at huske agenturet bag øjenskyggen. Kvinder, især de skønhedshobbyister, der følger Hills hver lancering og Stol Kylie Jenner Lip Kits, vælger at få glam-og nogle gør det for deres mentale sundhed.

"Skønhed tjener absolut som et mental sundhed værktøj på flere måder end en," siger 22-årige Erica Anderson, en lærer i Dallas, TX. "Jeg har en morgen og nat hudpleje rutine. Det giver mig en positiv start hver morgen og giver mig mulighed for at samle og roe mig selv i slutningen af ​​hver dag, som er de to sværeste tider på dagen for mit mentale helbred. Når jeg har en hård tid, hjælper jeg mig med at sidde og gøre min makeup mere end næsten alt. "

Psykiske sundhedspersonale finder, at rutine kan være en kritisk komponent til at reducere angst, om det er en beroligende ansigtsmaske efter en hård dag eller en natlig meditationspraksis. "Daglige rutiner som fugtighedsgivende eller børstning af dit hår - men enkle de kan synes - kan berolige, fordi de fokuserer din opmærksomhed andre steder og giver dig mulighed for at tage et øjeblik til at trække vejret og rydde dit sind", siger Cosette Taillac, LCSW og strategisk leder for Kaiser Permanente National Mental Health & Wellness.

Mindfulness-den gamle-vendte-buzzy teknik med fokus på hvert øjeblik-kan være til stede i en tankevækkende skønhed rutine. "Når vi er ivrige, er vi i vores hoveder med fokus på ting fra fortiden eller fremtiden. Mindfulness praksis hjælper med at reducere angst ved at få os ud af vores hoveder og ind i vores kroppe, der grundlægger os i her og nu, "forklarer Taillac. En skønheds- eller hudpleje rutine kan hjælpe en angstlidende jord i kroppen og være opmærksom på hver øjebliks fornemmelser. "En hudpleje rutine kan fokusere vores opmærksomhed på vores krop og vores sanser: især hvad vi ser i spejlet, hvad vi føler, når vi anvender lotioner mv og hvad vi lugter, når vi bruger forskellige hudplejeprodukter," siger Taillac. "Nøglen er at være til stede for disse sensuelle oplevelser og ikke lade dit hjerte fortsætte med bekymrede tanker under din rutine."

Det er dette fokus, og sandsynligvis ikke ansigtsmasken eller 30-trins øjet ser sig selv ud, som hjælper med at reducere angst. En ny undersøgelse har bevist, at selv en 1-timers meditationssession kan reducere angst. Et skønhedsslag, der tager en time, er ikke det samme som at sidde ned med HeadSpace eller en meditationslærer, men for skønhedsløse kan det intense fokus tjene en lignende rolle.

Selv ved blot at se en skønhedstutorial kan du arbejde som en genvej til afslapning. ASMR, der er kort for autonom sensorisk meridianrespons, er et sensorisk fænomen, der er blevet til en social media sensation. Takket være specifikke udløsere - som lyden af ​​at trykke fingernegle eller foldepapir - oplever nogle mennesker et behageligt, fysisk svar, der er betegnet som "hjernegas". Tidlige studier har vist, at "tingleheads", som de hedder, kan også opleve syneesthesi, det fænomen, hvor stimulering af en forstand resulterer i en oplevelse i en anden (for eksempel musik kan have en smag eller en farve.) Den hyggelige fornemmelse af "tingles" er, hvad der fører millioner af mennesker til at følge YouTube-kanaler med navne som ASMR Doll og Gentle Whispering. Skønhed har sin egen kategori af ASMR-videoer som denne "sleep-inducing haircut", som har fået over 2,6 millioner visninger på mindre end en måned. Skønhedselskere kan også zonere ud til denne "ASMR Ulta Store Beauty Associate Roleplay", hvor en YouTuber bruger 30 minutter hviskende sætninger, der er velkendte for alle, der nogensinde har købt i skønhedsbutikken: "Jeg har et par fundament til dig, som vi kunne prøve, og de forlader ikke din hud kigget eller tør eller flakket? "En undersøgelse har endog bevist, at ASMR endda kan føre til midlertidig lindring af depression og stress. For skønhedselskere, der også oplever ASMR, kan videoerne være en ægte coping-mekanisme.

Jaclyn Hills fans har deltaget i, at skønhedsrutiner hjælper dem med at klare alt fra angst til depression til forstyrret spisning, og selv at se Hills videoer kan hjælpe med at berolige. "Hvis det allerede er til hovedpine og svag rystelse, ser jeg en af ​​dine videoer (talerne beroliger mig fra at føle mig alene), og så kan jeg prøve noget, jeg kæmper for, som f.eks. Vinget eyeliner, fordi jeg altid griner på hvordan dårligt det er lol, "en tilhænger ved navn Bri skrev til Hill på Twitter.

Samme!! Hvis det allerede er i hovedpine og let ryster, ser jeg en af ​​dine videoer (talerne beroliger mig fra at føle mig alene), og så kan jeg prøve noget, jeg kæmper for, som en vingefisk eyeliner, fordi jeg altid griner så slemt det er lol

- Bri (@BSmakeupBS) 14. marts 2018

Men i et andet eksempel på, hvordan skønhedsindustrien ikke tages så alvorligt som det burde være, er der mangel på at forske i den rolle, som skønhedsrutiner spiller i mental sundhed. En undersøgelse fra 2008 fandt psykologisk forbedring hos kvinder med brystkræft, der har været igennem et kosmetikundervisningsprogram for at hjælpe dem med at håndtere de synlige bivirkninger af kræftbehandling. Kvinder i programmet havde højere body-image score og færre følelser af hjælpeløshed eller håbløshed end kontrolgruppen. Selvfølgelig er der forskel på kvinder med brystkræft og kvinder, der lever med hverdagens angst. Alligevel giver den måde, huden udviser, spor på en persons livsstil. "En sund person gløder bogstaveligt fra indersiden ud, siger San Antonio plastikkirurg Regina Fearmonti, MD. "Din hud er dit største organ og taler til din generelle hydratiseringsstatus, udsættelse for skadelige UV-stråler og ernæringsstatus."

Indtil effekten af ​​en skønhed og makeup rutine er fuldt undersøgt, står anekdotiske oplysninger for sig selv. "[Makeup] tænker på noget andet, der foregår og giver mig noget at gøre med mine hænder, så det beroliger mig både mentalt og fysisk. Det hjælper mig også med at føle mig bedre om mig selv! "Siger Anderson. "Og når jeg sætter på makeup, selvom det bare er øjenbryn og mascara, føler jeg mig selv mere selvsikker og sætter sammen og kan tage verden!"

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer