loader
bg-category
Kan din manicure gøre dig syg?

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Da New York guvernør Andrew M. Cuomo opfordrede til nødforanstaltninger for at beskytte statens sømslivspersonale mod farlige forhold i løbet af søndagen, blev spørgsmålet om, hvorvidt den ugentlige manicure kan forårsage ødelæggelse af ens sundhed, bragt tilbage til forkant.

En ny artikel i New York Times diskuterer de alvorlige sundhedsproblemer, som sømarbejderne i stigende grad lider under, herunder åndedrætsbesvær, miscarriages og multiple myeloma. Sammen med mange undersøgelser, der viser en forbindelse mellem de kemikalier, der leverer den smukke mani og alvorlige sygdomme, synes det sikkert at neglelak virkelig kan gøre dig syg og noget skal gøres om det.

Det er desværre ikke så enkelt.

Mens der er medicinsk forskning, der viser, at ingredienser som dibutylphthalat (DPB for kort-det gør neglelak fleksibel), formaldehyd (fundet i neglehærdere) og toluen (opløsningsmidlet, der hjælper polerer glider glat) er forbundet med sundhedsmæssige problemer, Der er ingen endelig forskning, der viser, at salonarbejdere rent faktisk bliver syge af disse kemikalier. Fordi der ikke er nogen afgørende beviser for, at disse kemikalier direkte forårsager bestemte helbredskomplikationer, føler mange, at der ikke er nok bevis for at mærke dem farlige. "Det jeg hører er insinuationer baseret på" forbundet med ", siger Doug Schoon, medformand for Professional Beauty Association's Nail Manufacturers Council on Safety. "Når vi taler om neglelak, er der ingen tegn på skade."

Andre har tendens til at være uenige, idet man henviser til, at folk, der arbejder med disse kemikalier hver dag, bliver syge, hvilket er tilstrækkeligt bevis. "Vi ved, at mange kemikalier er meget farlige," sagde David Michaels, assisterende arbejdssekretær fra den føderale arbejdsmiljøadministration, som fortalt at New York Times. "Vi behøver ikke at se effekten hos sømpersonale at vide, at de er farlige for arbejderne."

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære