loader
bg-category
Irritabelt tarmsyndrom

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Som medicinske mysterier går, er irritabelt tarmsyndrom (IBS) højt på den uløste liste. Selvom det er en almindelig sygdom - 10-15% af befolkningen lider af det - er der ingen definitiv årsag og ingen kendt kur mod denne fordøjelsesforstyrrelse, der udløser et væld af smertefulde symptomer, herunder forstoppelse, diarré, oppustethed, gas og kramper.VIDEO: Hvorfor har jeg gas?Højt på listen over mistænkte: gastrointestinale infektioner og ændringer i nerverne, der styrer muskelkontraktioner og følelse i tarmen. Kvinder er tre gange mere tilbøjelige til at lide af IBS end mænd er; reproduktive hormoner kan spille en rolle, da kvinders symptomer har tendens til at forværres i menstruationsperioden. I mennesker med irritabelt tarmsyndrom er kolonet mere følsomt end normalt og reagerer stærkt på bestemte fødevarer, stressfulde situationer og bakterier, forklarer Bret A. Lashner , MD, direktør for Center for Inflammatorisk Tarmsygdom hos Cleveland Clinic's Department of Gastroenterology. Derudover overlever de områder i hjernen, der styrer tarmbevægelsen, når de bliver opfordret til handling. Som følge heraf klemmer tarmene for hårdt eller ikke hårdt nok, hvilket får mad til at bevæge sig for hurtigt eller for langsomt gennem tarmene. Det er når smerter sparker ind.SE VIDEO: Årsagen og symptomerne på irritabel tarmsyndrom (IBS)

Wow Fact

I et klinisk forsøg med hypnoterapi på IBS rapporterede 52 procent af dem, der fik hypnoterapi, en reduktion af symptomer - og disse forbedringer varede eller øgedes 12 måneder efter afslutningen af ​​behandlingen.

"Hvis du har mistanke om, at du har IBS, er det vigtigt at se din læge og få den bedste behandling for dine symptomer," siger Dr. Lashner. Typisk foretages en diagnose, efter at symptomerne har været kontinuerlige eller tilbagevendende i mindst tre måneder, og sygdomme med delte symptomer, såsom Crohns sygdom og ulcerøs colitis, er blevet elimineret (i modsætning til Crohns eller ulcerøs colitis, forårsager IBS ikke betændelse eller stigning risiko for tyktarmskræft). Selv om der ikke er nogen kur mod irritabel tarmsyndrom, kan symptomer styres gennem livsstilsændringer. At reducere stress, spise en sund kost og motion vil hjælpe dig med at kontrollere IBS i stedet for at lade det kontrollere dig.QUIZ: Føler du stresset ud?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære