loader
bg-category
Din hukommelse

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Når det kommer til din hjerne, her er en kendsgerning, der er hårdere end en Buffalo-vinter: Forskningen viser, at alle i Amerika i sidste ende vil enten få Alzheimers eller tage sig af nogen, der har det.

På en eller anden måde vil vi alle blive ramt af alvorlige forandringsproblemer. Heldigvis er hukommelsesforstyrrelser ikke så ukontrollable som de synes. Vejen til at angribe potentielle hjerneproblemer er ved at bruge din hjerne til at forstå dem.

Til at begynde med er her nogle ting, du bør vide om din noggin:

Psykisk nedgangVi oplever en mental tilbagegang meget tidligere end vi indser. Hukommelsestab begynder klokken 16 og er relativt almindeligt ved alderen 40. En måde du kan se dette på er gennem forskning udført på videospil spillere. Folk begynder at miste deres hånd-øje koordinering og evnen til at udføre sig særdeles godt på videospil efter 25 år.

Den fascinerende del af denne forskning er ikke, at du sjældent vil slå dit barn i Mario Kart. Det er, at selvom din hjerne ved, hvad man skal gøre, når den præsenteres med en animeret hårnål på 135 km / t, kan din hjerne ikke brande disse meddelelser hurtigt nok til dine udløsersglade tommelfingre. Der er en naturlig forsinkelse af forbindelsen - strømlinjen mellem din hjerne og krop.

Mænd og kvinder er ikke kun forskellige, når det gælder film smag og erogene zoner, men også når det kommer til mental tilbagegang. Mænd taber normalt deres evne til at behandle information hurtigt. Den splittelse viser os et par ting. En, der er en stærk genetisk komponent til hukommelsestab. To, der er specifikke handlinger, du skal tage for at bekæmpe genetisk disposition. Mens der er nogle steder, hvor du naturligvis vil falde på grund af dit køn, er der andre områder, hvor du vil have en fordel. Det betyder, at dit job ikke kun er at forsøge at genopbygge det område, der er nedbrudt, men for at bevare de områder, der udmærker sig.

På tværs af bordet mister begge køn kompetencer i de områder, hvor de er svage til at begynde med. Kvinder taber normalt rumlig kognition, og mænd lider verbale tab. Selvom det helt sikkert ikke er sandt for alle, kan det give dig spor om, hvilke områder af din hjerne der skal fokusere på, når du alder. Eller det kan hjælpe dig med at spille til dine styrker. (For eksempel kan personer med dårlig hukommelse tilbagekaldelse bruge organisatoriske kompetencer til at kompensere.)

Hjerne og HukommelseDu behøver ikke at have en elitehjerne at vide, at din tre-pund orgel har mere magt end en raketbooster. Det styrer alt fra dine følelser til beslutningstagning. Når vi diskuterer hukommelsestab, fokuserer vi på tre specifikke hjernefunktioner: sensorisk info (din evne til at bestemme, hvilken information er vigtig), kortsigtet hukommelsestab (hurtig, hvad hedder denne artikel?) Og langtidsspild (hver stykke info du har kendt, læst og gemt i løbet af dit liv).

Uanset om du har set det på nyhederne, tv-shows eller med din egen familie, ved du, hvordan demens ser ud udefra: Folk glemmer navne, ansigter, hvor de bor og information, der synes - for resten af ​​verden - så let at huske. Det hyppigst set problem: gå tabt på gåtur hjem.

For virkelig at kontrollere din genetiske skæbne, skal du se på, hvilken hukommelse der ligner på indersiden. Til posten er aldersrelateret hukommelsestab klassificeret på flere måder. Betingelser som Alzheimers, demens og mild kognitiv svækkelse er alle teknisk forskellige.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer