loader
bg-category
Lever-, nyre- og hjerteproblemer

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Theresa Manning

Nyre Funktion: Nyrer er afgørende for mikrostyring af dine blodkemikalier. De er ofte de første organer ramt af kronisk sygdom.

  • Kreatinin: Muskelmetabolisme genererer dette proteinaffaldsprodukt, og derefter fjerner nyrerne det. Afhængigt af muskelmasse frigives kreatinin med en konstant hastighed. Så dette serumniveau er en god indikator for nyrefunktionen. Kreatininniveauer kan stige midlertidigt som følge af muskelskader.
  • BUN: Dette måler mængden af ​​urea nitrogen i blodet. Urea indeholder nitrogen og er den vigtigste nedbrydningsprodukt af krops protein. Nyrerne fjerner normalt urinstof og andre kvælstofrige affaldsprodukter fra blodbanen. Et forhøjet BUN-niveau kan indikere nedsat nyre- (nyre) funktion. Men dehydrering kan også forårsage et forhøjet BUN-niveau.

Lever sygdom: Leveren filtrerer kroppens toksiner og er den vigtigste metaboliske motor til fremstilling af nye proteiner. Der er tonsvis af forskellige former for leversygdomme, fra hepatitis til cirrhose (leverærring).

  • AST: Aspartataminotransferase (AST) er et enzym i muskel-, lever- og hjertevæv. Høje niveauer af AST kan ses med leversygdomme som hepatitis. Skader eller sygdomme i musklerne kan også forårsage denne stigning i AST. AST-testen udføres normalt for at bestemme leverfunktionen i forbindelse med andre test, såsom alkalisk fosfatase (ALP) og aminotransferase (ALT).
  • Bilirubin: Denne nedbrydningsprodukt kommer fra hæmoglobinfrigivelse fra døende røde blodlegemer. Det er forhøjet, hvis galdeblæren eller leveren er for overbelastet til at behandle dette affaldsprodukt.

Hjertefejl: Hjertet kan ikke pumpe nok blod til kroppen. Det er svært at forstå, hvorfor træthed forekommer. Symptomer kan omfatte åndenød og ben hævelse. Kostændringer og ophævelse af rygning kan undgå denne tilstand.

  • B-type natriuretisk peptid (BNP): Dette er kun lavet i hjerte ventrikler. Høje niveauer kan indikere hjertesvigt. Der er en stærk sammenhæng mellem graden af ​​hjertesvigt og BNP niveauet. BNP kan have vigtig prognostisk betydning for personer med akut koronar syndrom (ACS). Hvis din BNP er signifikant høj, kan hjertesygdomme forårsage din træthed.

QUIZ: Hvor sundt er du?

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer

Populære